Här följer en kort sammanfattning över de kurser och föreläsningar Ila Nordman erbjuder. Om Ni är intresserade av att arrangera någon av nedanstående kurser eller föreläsningar är Ni varmt välkomna att kontakta henne per epost.

 

1. HÄLSOSAM KOST

När vi äter en hälsosam kost blir friskare, vackrare och fyllda av energi. Ila Nordman har studerat näringsterapi i Stockholm och har dragit otaliga workshops inom raw food sedan 2011. Med en egen historia med ohälsa i bakfickan inspirerar hon nu andra att hitta en mera hållbar vardag genom en hälsosam kost.

Raw food och levande föda är en av de hetaste hälsotrenderna med rötter från Hippocrates tid. Genom att låta sig inspireras av hur man kan göra mera hälsosam mat utan socker, gluten, mejeriprodukter och tillsatser får deltagarna nya idéer för hur man enkelt kan införa hälsosammare kostvanor i vardagen.

Här kan du se hela kursutbudet.

 

2. NATURLIG HUDVÅRD

Huden äter allt den tvättas, smörjas och sminkas med och det har betydande roll för vår inre och yttre miljö och hälsa. Fler och fler vill idag välja bort onödiga och skadliga kemikalier från kosmetika och hygienprodukter, men det är inte alltid så lätt att veta vilka alternativ det finns och hur man kan göra egna produkter enkelt och billigt.

Ila Nordman började syna sitt eget badrumsskåp 2009 och lär nu ut vad man vill undvika och ger tips på bättre alternativ! Vid sina workshops utgår hon från kallpressade oljor, örter och växter samt ingredienser vi kan hitta i de egna köksskåpen.

Här kan du se hela kursutbudet.

 

3. EKOHUSHÅLL

Allt fler börjar kemikaliebanta sina hem idag. Vi utsätts nämligen för en massa kemikalier i hemmen som kan skada och förgifta oss och våra barn. De gömmer sig i barnens leksaker, mobiltelefonen, kläder och möbler. Vi får i oss dessa då vi rör vi prylarna eller så andas vi in dem.

Också när vi städar hemma använder vi många starka och helt onödiga och dyra specialrengöringsmedel som belastar miljön och dessutom är skadliga för vår hälsa. Det finns påvisade samband mellan rengöringsmedel och allergier, hud- och luftvägsinfektioner samt astma.

Ila Nordman har kemikaliebantat sitt hem i omgångar sen 2009 och ger nu förslag på vad vi kan göra för att minska användningen av kemikalier i vardagen.

Här kan du se hela kursutbudet.

 

Ila Nordman har gett föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil. Hon är en van föreläsare, kursdragare, bloggerska och snart också författare.

Hon är utbildad specialpedagog, beröringspedagog och arbetskonsulent samt håller som bäst på med slutetappen av sin utbildning till näringsterapeut.

Efter att hon 2009 drabbades av utmattningssyndrom valde hon att bygga upp sitt liv igen med mera hållbara livsval som berörde kosten, kroppen och hemmet.

Idag mår hon bättre än någonsin och vill nu inspirera andra till att våga hitta sin väg till en vardag med mera energi och glädje.