Sjysta life hacks för hemmet

Vi utsätts för en massa kemikalier i våra hem som kan skada och förgifta oss och våra barn. De gömmer sig i barnens leksaker, mobiltelefonen, dina kläder eller möbler. Vi får i oss dessa då vi rör vi prylarna eller så andas vi in dem. Kemikalierna kan vara hormonstörande, cancerframkallande eller starkt allergena och då de blandas med varandra kan de ge oanade följder på grund av det som kallas för ”Cocktail-effekten”.

 

Ila som föreläsare

Ila började satsa på att skapa ett giftfritt hem för sig och sin familj 2009 och har samlat på sig en massa life hacks sen dess. Hennes bok väntas komma ut hösten 2016 och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna fungerande system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv.

På föreläsningarna delar hon med sig av sina bästa tips. Kom och låt dig inspireras!

Är du mera praktiskt lagd? Kom då med på workshoppen och lär dig laga dina egna milda, men effektiva tvättmedel! Du får också med dig recepthäfte så du kan fortsätta experimentera hemma.

Ett skönt och ekologiskt hem – Nyhet!

Minimera, plastbanta och organisera. Lev enklare och mera miljömedvetet genom att minska skräp och skadliga kemikalier hemma.

Du får en guide i hur du enkelt kommer igång med plastbantning och Zero Waste samt hur du städar rent utan skadliga kemikalier och organiserar hemmet enligt Feng Shui och ”KonMari-metoden”.

Ekostäda med kärringstips

Städning ska vara enkelt, giftfritt och billigt! Man behöver inte dyra specialrengöringsmedel som belastar miljön och dessutom är skadliga för din hälsa. Det finns påvisade samband mellan rengöringsmedel och allergier, hud- och luftvägsinfektioner samt astma.

Ila bjuder dig på en titt in i sin städskrubb och delar med sig av sina bästa kärringtips.

Tillsammans diskuterar vi olika rengöringsknep som gör städningen både miljövänligare och roligare!

Life hacks för ett giftfritt hem

Skapa en trygg hemmiljö med enkla life hacks. Det är varken svårt eller tråkigt, men ibland behöver man nya idéer och lite inspiration för att komma igång.

Mat, kosmetika, textilier, prylar, leksaker och andra produkter innehåller ofta kemikalier som är skadliga för vår hälsa och miljö. Vi tittar lite på vad vi behöver se upp med och diskuterar vad vi kan göra för att minska användningen av kemikalier i vardagen.

Gör egna ekotvättmedel

När man städar hemma fungerar enkla redskap och naturliga ämnen suveränt bra och är dessutom bättre för både din hälsa, plånboken och miljön.

Tillsammans gör vi olika rengöringsmedel såsom hemlagat diskmedel, fräsiga toalettbomber, allrengöringsmedel och maskindiskmedel!

Vuxeninstitut, arbetarinstitut, medborgarinstitut, föreningar och arbetsgivare är vanliga arrangörer av mina kurser. Om du vill fungera som arrangör kan du kontakta mig via epost för offert.

Jag rör mig redan i hela Svenskfinland inklusive Nyland, Åboland och Åland, men kommer också gärna till Sverige.

Kurserna planeras oftast en termin på förhand. I april brukar de flesta arrangörer boka in mina kurser för höstterminen, så då börjar min kalender att sakta fyllas. Var därför gärna ute i god tid. Man kan så klart också boka senare och se om det råkar finnas lediga kvällar eller helger kvar.

Info kring arrangemangen

Kurslängd

 • 3 lektioner (2 h 15 min)

Utrustning som behövs vid föreläsning

 • Klassrum eller föreläsningssal
 • Dator med internetuppkoppling
 • Projektor
 • Datorhögtalare
 • Ett bord för utställningsmaterial

Utrustning som behövs vid workshop

 • Undervisningskök med minst två spisar med kokplatta
 • Ett bord för utställningsmaterial

Gruppstorlek

 • Enligt arrangörens önskemål vid föreläsning.
 • Max 16 deltagare vid workshop.

Materialkostnader

 • 10 € per person för ingredienser och burkar (gäller workshop)
 • 5 € per person för infohäfte.

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande