digitalnomad

Varför inte jobba i en hängmatta med utsikt över havet. Ta ett svalkande dopp i poolen och drick en kokosnöt när det blir för varmt.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig. Och det gäller också vice versa. Jag har alltid tyckt det verkar så spännande och inspirerande med odlingar, självförsörjningsprojekt och getter som betar på gården. Men en dag var jag tvungen att se sanningen i vitögat: Det var inte jag.

Så vi sålde allt och flyttade ut till skärgården. Nu bor vi sommartid i vår lilla 55 kvadrats 70-talsstuga vid havet, omgiven av skog och vildvuxna blåbär, hjortron och lingon (som andra plockar och jag äter). Detta passar oss bättre. Lugnet, vildvuxen mark och nära naturen.

Sen när det blir för kallt och mörkt stänger vi dörren, djuren flyttar hem till mina systrar och så flyger vi iväg till varmare breddgrader. Denna vår 2016 befinner vi oss i Thailand där både jag och min man Christian jobbar som digitala nomader.

Digital nomad

Vad är det, undrar du kanske? Det betyder att man jobbar från sin egen dator och att vi i princip kan jobba var och när som helst. Internet behöver jag oftast ha, men jag kan ha mitt ”kontor” i princip var som helst. På stranden, i ett café, i en vacker trädgård, på balkongen eller på ett coworkingställe. Hela världen öppnar sig med otaliga möjligheter! Så varför inte välja att jobba i paradiset när möjligheten finns?

Jag bloggar så ofta jag kan och skriver på min bok som jag hoppas blir klar till hösten. Jag kan jobba vilka tider på dygnet jag önskar, ta paus när jag vill för ett dopp i havet eller siesta på stranden och dricka (nästan) hur många vetegrässhottar och grönsaksjuicer jag vill. Jag väljer själv lediga dagar och hur många timmar jag vill jobba. Detta kräver förstås en hel del självdisciplin. Ibland jobbar jag 12 timmar om dagen, ibland blir det 15 dagar i sträck och ibland blir det en vecka ledigt. Det egna samvetet är min ”chef”.

Om du är intresserad av den vardag vi lever nu, är det enklast att följa oss på Instagram under Morotsliv och JCNordman. Det har blivit lite av en ”mikroblogg”. Där lägger vi upp nya bilder varje dag och skriver litegrann om vad vi har för oss. Om du inte har ett eget Instagramkonto, kan du också följa mig här på denna sida.

Klicka på bilderna för att se bildtexten!

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande