Om Ila och hennes Morotsliv

Ila Nordman heter kvinnan bakom Morotsliv. Hon är hemma från en liten by som heter Pörtom och som ligger i svensktalande Österbotten i västra Finland. Efter att ha byggt upp ett liv i stil med ”villa, volvo, vovve” med fokus på att leva hållbart, odla egna grönsaker och så vidare, insåg hon att det livet egentligen inte passade dem. Hon sålde då nästan allt hon ägde sommaren 2015 och började leva det enkla livet i finlandssvenska skärgården sommartid och som digital nomad vintertid.

Inspiratör och hälsoentusiast

Ila är bland annat utbildad barnträdgårdslärare, specialpedagog, beröringspedagog och arbetskonsulent (job coach) samt håller som bäst på med slutetappen av sin utbildning till diplomerad näringsterapeut på Nordiskt Näringscenter i Stockholm.

Hon är en sån som älskar att lära sig nya saker och som aldrig blir ”mätt på livet”. Så för varje examen eller mål hon uppnår har hon redan siktet inställt på nästa.

Utgår ifrån sig själv

2009 drabbades Ila av utmattningssyndrom som resultat av att ambitiöst ha satsat på karriär, stressat i åratal och satt alldeles för höga krav på sig själv. Hela livet och hälsan rasade och kroppen och huvudet fungerade inte längre för förut. Hon mådde fruktansvärt dåligt både fysiskt och psykiskt, men bestämde sig för att inte ge upp.

Hon kände att hon behövde bygga upp sitt liv igen med mera hållbara byggstenar och göra nya livsval som berörde kosten, kroppen och hemmet för att kunna komma tillbaka på benen igen. Det gick inte snabbt, men med små steg blev hon piggare, gladare och mådde bättre och bättre. Något hon dock är noggrann med att framhålla är att de beslut som känns rätt för henne inte nödvändigtvis behöver vara de rätta för alla andra. Alla måste vi hitta vår egen väg och känna efter vad vi vill och vad som passar oss och våra liv.

Den nya livsstilen blev en blogg

Hon började satsa på att skapa ett giftfritt hem för sig och sin familj och har samlat på sig en massa life hacks sen dess. Det började egentligen med maten. Sen började hon fundera också på vad hon matade sin hud med och slutligen även på vilka produkter som användes hemma.

Dessa områden skriver hon om här på Morotsliv för samtidigt kunna inspirera andra som söker alternativa och hållbara lösningar. I dagsläget har Morotsliv haft miljontals klick av läsare över hela världen.

Inspirerar på gräsrotsnivå

Ila har gett föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil. Hon är en van föreläsare, kursdragare, bloggerska och författare. Hennes första egna bok väntas komma ut inom kort och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv. Idag mår hon bättre än någonsin och brinner för att inspirera andra till att våga hitta sin väg till en vardag med mera energi och glädje.

Ansvarsfriskrivning

Material som publiceras på Morotsliv är endast avsett för allmän information och inspiration och skall inte användas som professionell rådgivning. Det kan finnas risk för att innehållet inte är helt uppdaterat, uttömmande eller korrekt. Morotsliv ansvarar inte för och har inga förpliktelser för material på hemsidan och kan när som helst och utan meddelande, ändra, uppdatera, radera och/eller komplettera information, produkter eller tjänster på hemsidan. Eventuellt otillåtet användande av information på denna hemsida sker på användares egen risk. Morotsliv ansvarar inte heller för och har inga förpliktelser för material på annan hemsida med länk till eller från Morotslivs hemsida.

SparaSpara

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande