fbpx

Så var det tisdag morgon. Tog en detoxdrink och begav mig till jobbet. Denna lunch avklarade jag det sista av fredagens festmat. Överraskades faktiskt av att den fortfarande var god! Man tycker ju att jag borde ha varit trött på den vid det här laget, men icke. Tog också ett par vaniljrutor till efterrätt. Skulle gärna ha tagit flera men var tvungen att spara till kvällen program.

På eftermiddagen blev det lite vindruvor och en klementin. Och när jobbet var slut tog jag andra detoxdrinken och en proteinshake och sen blev det dags att bege sig mot Oravais. Jag hade nämligen fått den stora äran att få komma och prata för de unga marthorna i byn.

De var ett gäng på ca 15 st unga marthor som faktiskt ville höra min story om hur mitt liv ändrats de senaste åren, om de val jag gjort, om hur jag äter och lever (och så fick de smaka lite vaniljrutor också). – Och det var svinkul! Helt fantastiskt, sjukt roligt faktiskt. De ställde frågor och kom med kommentarer och delade med sig av sig själva. Det var så häftigt. Jag hoppas att jag kunnat inspirera nån att göra flera medvetna val för att må bättre.

Det tycker jag är viktigt: man behöver inte svälja allt nytt och bra man hör på en gång. Man KAN faktiskt ta det i små doser. Ändra lite i taget. Man kanske börjar med att gå över till surdeg när man bakar eller använda tvättnötter när man tvättar kläder eller smörja in torr hud med matolja istället för dyra krämer eller äta mindre processerad mat och mera äkta mat gjord på äkta råvaror… Vad man nu själv tycker verkar mest tilltalande. Sen noterar man att man börjar må bättre av det och då kanske man gör fler och fler ändringar i sin livsstil.

För det blir ju en livsstil det här. En fantastiskt kul livsstil! Jag minns t.ex. att jag tyckte jag mådde bra när jag drack mjölk. Jag älskade mjölk så till den milda grad att jag drack ungefär ett liter om dagen! Och det tänkte jag aldrig sluta med. Efter att jag gått i väggen och skulle börja bygga upp mitt liv igen testade jag på olika saker som jag läste om och som jag fick råd om av naturterapeuten jag slutligen sökte hjälp från när läkarna skakade på huvudet.

Bl.a. tog jag en paus från mjölken och det visade sig att jag var laktosintolerant! Obs! Inga blodprov påvisade detta, men min kropp svarade ju med besked! Jag fick en snällare mage och piggare humör när kroppen inte behövde sätta energi på att ta hand om den mjölk jag vräkt i mig. Jag har märkt samma med olika ämnen och nu senast med min råa diet!

Man vet alltså inte hur bra (läs: dåligt) man mått förrän man börjar må bättre! Jag undrar när jag når toppen? 😉