fbpx

Lördagen 15.1. började som alla andra dagar, med detox. Ett möte med steinerstyrelsen väntade och medan jag gjorde i ordning alla papper till mötet hade klockan bestämt sig för att öka takten. Så plötsligt blev det bråttom. Men jag hann äta lite av gårdagens sallad med de marinerade champinjonerna. (Jag hoppas ännu få receptet på dem!)

Till mötet hade jag även med resterna av Havtornstårtan och Vaniljrutor. Båda sorterna blev mycket omtyckta av hela styrelsen. De önskade t.o.m. att vi gör det till en tradition! Och gärna för mig. Det är ju fantastiskt att kunna äta gott och veta att det dessutom är nyttig för dig! Att det inte kommer att belasta kroppen och ge diverse symptom, utan berika med med vitaminer, mineraler, enzymer, o.s.v., sånt som kroppen behöver för att fungera smidigt. Jag tycker det är helt underbart!

Väl hemma igen tog jag andra detoxen. Min man for iväg på jobb och jag jobbade med att renskriva allt från dagens möte. Jag åt några vindruvor och var snart klar. Hm. Lördagskväll, ensam hemma. Vad gör man? Jag satte igång en brasa i brasugnen. För bara några veckor sen skulle jag ha lagt mig i soffan med Mira (vår hund) och letat upp nån bra film att se. Sen skulle jag antagligen ha legat där och slöat till gubben kommit hem och så skulle vi ha fortsatt slöa där tillsammans. Men nu var jag så full av energi och hade inte alls nån lust att lägga mig på soffan.

Ja, men vardagsrummet. Det kunde man ju möblera om! Sagt och gjort. Det var definitivt ett jobb för två. Byrån var så jättetung att det tog ett bra tag att få den från en vägg till den andra och sen till en tredje innan jag var nöjd. Snart stod matbordet där sofforna varit och vice versa. Det blev mycket bättre, fast ännu måste jag göra något åt lamporna som måste flyttas nån dryg halv meter för att komma ovanför matbordet och soffbordet. Jag hann även vattna alla blommor innan han kom hem. Han var lite förvånad över förändringen men han tyckte också att det blev bättre.

Nu insåg jag att jag glömt äta middag. Så vi rörde båda ihop varsin sallad av gårdagens rester. Den bestod alltså av rödkål, morot, groddar, G:s sallad med sallat, gurka, päron, spenat, ärter och marinerade champinjoner (kanske fanns där annat också). Sen tog jag även ett par lila mandelbullar och så klippte jag på lite soltorkade tomater. Mums! Efteråt blev det också ett par vaniljrutor till efterrätt och lite rotsakschips och skattande i soffan med min man, Mira och Tredje klotet från solen.

Sen blev det nattidags och vet vi vad jag skulle komma att drömma? Jo, att jag åt pommes frites! Inte var de nu särskilt goda i drömmen, men jag var nu hur som helst i en annan stad med min man i ett köpcenter. Vi blev hungriga och gick in på ett snabbmatsställe och fick en massa franskisar som vi satt och åt när jag plötsligt tittade förskräckt på min man och utbrast: “Men jag ÄTER ju inte sånt här!”.

Jag brukade drömma liknande drömmar om tobak när jag slutade röka (för snart 6 år sen) men de drömmarna kan också ibland komma igen. Märkligt. Och jag blir i drömmen så besviken, irriterad och frustrerad på mig själv för vad jag egentligen håller på med. Sån skit har jag ju slutat med! Har jag GLÖMT det?

Sen på morgonen tycker jag alltid att drömmarna är lite lustiga, även om det kanske är mardrömmar. Och dessutom är det faktiskt väldigt skönt att veta: Det var bara en dröm!