fbpx

Blev inget skrivet igår… Klockan närmade sig morgon så jag hann inte!

Nåväl. Morgonen började som vanligt med detox. På jobbet blev det proteindrink till lunch. Men inte på vatten denna gång utan på havremjölk! Å det var så mumsigt! Ja, jag vet att det inte alls låter så men det var faktiskt riktigt, riktigt gott! Jag drack ett varmt glas vatten före och efter för att få mig mera värme och tog även en banan. Blev jag mätt? Inte som jag brukade bli. Blev jag tillfredsställd? Jo, definitivt!

Kommer ni ihåg att jag fuskade första dagen och åt lite grisstek på kvällen. Andra dagen gick bättre, men nog hade det varit gott med lite kött… Nu längtar jag inte alls efter det. Inte så att jag tycker att det vore äckligt med kött, nej inte alls! Kött är gott. MEN jag är inte sugen på det. Jag längtar inte efter det.

Sen på kvällen gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig… Eller egentligen var det väl så att jag inte hade riktigt tänkt till!

Efter jobbet for jag via naturkost efter lite oljor och rå choklad och sen via vår tyska livsmedelskedja och handlade hem en kasse full(!) med nötter och mandlar och jordnötssmör som gubben älskar! Jag kom väl hem ca 17-tiden.

Nu var det så att min man, musikern, hade gett mig biljett till kvällens operaföreställning Isänmaan Tyttäret, som började kl 19. Innan det skulle jag börja göra i ordning lite godsaker att bjuda på de kommande dagarna för eventuella födelsedagsgäster! Så medan jag kastade in en halv detoxdos (ja, jag ville ju inte ställa till med en egen scen på operan…) rörde jag ihop en sats Gojichoklad som åkte in i frysen. Sen en hastig dusch å dax att bege sig. Jag hann alltså inte äta nåt!!!

Nu är det så här, att jag har dominerande Pitta-dosha (enligt Ayurvediskt tänkesätt)! Tack vare/på grund av den blir jag som GALEN när jag blir hungrig. Alltså min stubin krymper ihop och blir så kort, så kort och jag blir lättretlig och en ren plåga att vara i närheten av! Jobbigt för mig och alla andra omkring mig.

Så detta torde ju nu innebära att operan skulle bli en ren plåga… Men det blev den inte! Jag var kanske lite ofokuserad mellan varven, men inte alls särskilt ursinnig, som man ju kunde tro att jag skulle vara vid detta skede. Jag hade en kvinna bredvid mig som satt och suckade hela första akten, men hon försvann efter pausen. Suckande och stånkandet irriterade mig litegrann, men jag hade inget behov av att kasta ner henne under bänken och be henne krypa ut. Som jag kanske annars hade velat göra i detta tillstånd… 😉

Väl hemma sen fortsatte jag baka, när det plötsligt plingade på dörren…? Där stod grannfruarna och sjöng i högan sky “Ja må hon leva”. 😀 Och vet ni vad de hade med sig? En stor påse med grönsaker, nötter och frukt (och en flaska vin som vi korkar i februari)! De blev bjudna på Gojichokladen (som var DELICIOUS btw!!!) och sen lät jag dem även smaka på gårdagen nötbullar. Det kunde jag ha skippat för de var ÄNNU saltare idag än i går.

Efter att de gått hemåt satte jag nötbullarna i mixern med två morötter, ett halvt äpple och lite broccoli. Mungbönsgroddarna var nu också färdigt groddade. När gubben såg groddarna blev han så sugen så då svepte han ihop lite mat åt oss. Därför blev mitt kvällsmål groddar med kål, ett par bitar gurka och nötbullar. (Fast han skippade nötbullarna för han gillar inte soltorkade tomater alls…) Då var klockan över 1! Jag brukar lägga mig kl. 23!

Så kvällsmiddagen blev alltså ett midnightsnack… 😉 Men ett ovanligt gott sådant – det var vi båda belåtet överens om. Han sa t.o.m att det var den godaste kål han någonsin ätit! Så tack grannar! Men så var den ju faktiskt ekologiskt också! 😉