fbpx
Lunch

Dagen inleddes med sedvanliga detoxdrinken. Till lunch blev det lite “leftovers” som studerande gjort som projekt på jobbet som jag och en kollega delade. Det var alltså en grekisk sallad (fick peta bort osten) som vi spädde på med riven morot, strimlad rödkål och soltorkade körsbärstomater. Det blev jättegott och jag blev jättemätt! (Orkade inte ens äta upp allt!)

Till mellanmål blev det röda vindruvor, en kiwi och en klementin. Sen blev det dags att åka hem och ställa i ordning för kvällen marthahjulfest! Vi skulle köra knytkalasprincipen, men menyn (som vi fastställde INNAN jag beslutat mig för att leva 100% levande) innehöll fisk och kött och potatissallad osv… Salladen åt jag naturligtvis och marinerade champinjoner (som jag måste få receptet på!). Så jag visste ju att jag måste göra något som också jag äter.

Hastigt “middagsriv”.

Första rev jag hastigt ihop lite morot i en skål, rökål i en, (nygroddade) groddar i en och sen körde jag ihop en sats med mandelbullar a.k.a. “Ilas lila”. De fick också bra betyg av marthagänget. (Jag gjorde naturligtvis så många att de räckte åt alla.)

Andra detoxen togs och gänget kom efter kl 18. Vi blev hela 8 “tranor” (3 anmälda hade fått förhinder) och vi hade jättekul! Inte varje dag man skrattar så mycket under en hel kväll. Välkomstdrinken var en havtornsdrink som min man så älskvärt blandat till medan jag gjorde mandelbullarna. Den blev sådär härligt syrlig och fräsh.

När huvudrätten gjort oss alla mätta och husesynen var avklarad bjöds det till efterrätt. Förutom H:s delikata chokladkaka (som såg ljuvlig ut!)  hade jag svept ihop en Fudgekaka och en Havtornstårta. Tyvärr tog jag tårtan för sent ur frysen, så man fick bruka lätt våld när man ville ta sig en bit av den… Fudjepaj smälte däremot i förtid. Men man lär ju sig, jag satte även fram AfterEightbollarna och Vaniljrutorna från torsdagens tebjudning.

Efter detta var klockan nästan 1 och tranorna började flyga hemåt. Nu börjar nedräkningen till nästa vårfest… (Fast vi hinner ju träffas många gånger innan dess.)