fbpx

Så var det dags! Första dagen på en resa till ett bättre liv genom (bl.a.) rå föda.

Men vi backar tillbaka lite så ni får en bättre bakgrundsbild! Efter att jag gått i väggen och bränt ut mig våren 2009 måste jag bygga upp mitt liv igen, men jag insåg att det inte fungerar med gamla stenar utan att jag behöver hitta nya! Framför allt var mitt mag-tarmsystem helt sönder! (Läkarna hittade inga fel!) Kosten var därför något av det första jag tog tag i.

Jag skrev dagbok under ca 2 månaders tid över allt vad jag stoppade i mig, vad som kom ut, hur jag kände mig efter varje måltid och min tankeverksamhet och humör. Efter det satte jag mig ner och gick igenom dagboken och kunde nu kartlägga HUR kosten påverkar MIG.

Jag såg att socker och spannmål tillsammans (bullor, kakor) ofta följs av migrän. Spannmål (bröd, pasta) gör mig deppig och trögtänkt. Ja, det hela var mycket intressant! När jag i samma veva läste “Den självläkande människan” av Sanna Ehdin föll många pusselbitar på plats och jag fann många nya stenar att bygga upp mitt liv igen med.

Inte långt senare snubblade jag över något som kallas “Levande Föda” eller “Raw food”. Jag tyckte det lät mycket intressant och sunt och framförallt GOTT! Jag inspirerades av recepten och kunde ibland göra mig en läcker smoothie, men annars levde jag på helt “normal” mat.

(Det där med “normal” mat… Jag har alltså försökt äta enligt Sanna Ehdins IFD, alltså InflammationsFri Diet. Påminner ganska långt om LCHF, men man äter även frukt. Så där snabbt förklarat och i stora drag.)

Under hösten 2010 har jag slarvat en hel del… Jag har ätit både socker och spannmål och det har naturligtvis lett till en hel del tungsinne, migrän och det har även tärt på mitt immunförsvar. När jag var på en Qigong-weekend inspirerades jag ännu mera av min instruktör som lovordade rå föda! Så nu i december bestämde jag mig: Det är dags för detox och i samma veva leva på 100% rå föda i minst en månads tid.

Jag körde Holostics Detoxkur för ett drygt år sedan och jag mådde otroligt bra av det och var inte sjuk en enda gång i nästan ett helt år efteråt. Under tiden man gör en sån här kur är det bra att äta lättsmält mat för hjälpa kroppen bli av med alla slaggämnen.

Därför ser jag detta som perfekt tillfälle att testa att leva på uteslutande levande föda – åtminstone för en tid. 😉