fbpx

Så var det dags för en ny arbetsvecka. Startade med sedvanlig detox och for till jobbet. Idag hade jag med resterna från fredagen och åt alltså rödkål, morot, groddar, lite soltorkad tomat och mina lila mandelbullar till lunch. Mumsigt!

Min ena kollega hade hämtat en måltid från en viss snabbmatskedja. Men jag ska ändå erkänna att jag var helt nöjd med min måltid. Han är annars en riktig “gourmetnörd” (på allra bästa sätt!) som gillar Riktig Mat ur Egen Skog och Egen Sjö. Men som han uttryckte det “Tänk så gó e kan va me en flåti hamburgar ibland!”. (Eller hur det nu lät på äkta jeppisdialekt.) Och jag kan helt hålla med. Ibland är det nog riktigt, riktigt gott. Men vi var båda också rörande överens om att man ju nog “betalar” efteråt. Inte mår man ju bra då man vräkt i sig en sån där måltid!

Varför gör man så? Egentligen? Alltså jag klandrar nu ingen här! Fast kanske lite mig själv… När jag VET att om jag äter detta så kommer jag att bli trög i huvudet och slö och knappt få nåt gjort på hela eftermiddagen eller kvällen, men ÄNDÅ ger man sig för frestelsen. Jag har svårt för att låta bli såna saker för jag ursäktar mig med att det är ett “undantag” eller en “engångsföreteelse”. Kanske är det därför som jag nu väljer att köra 100% på denna levande föda-linje. Så behöver jag inte fundera varje gång jag frestas av något “ska jag?” eller “ska jag inte?”. Nu vet jag vad jag äter och därmed punkt.

På eftermiddagen tog jag mig en klemetin och några röda vindruvor.

Efter jobbet for jag på min första Taiji-lektion. Jag har ju tränat qigong i snart två år och Älskar det. Tyvärr kommer vår instruktör till Korsholm endast var tredje vecka. Sen försöker jag ju träna själv varje dag, men ibland slarvar jag nog. Det går lite i perioder. Hur som helst har nu min kollega gått på Taiji i flera år och pratat så varmt om det så nu tänkte jag ge det en chans. Och det var nog bra. Annorlunda. Mera dynamiskt än den medicinska qigongen och så rörde man sig mera i rummet. Det blir säkert riktigt skönt när jag kommit in i det bättre. Svårt när man är van att träna i så mycket låååångsammmmmare takt.
När jag kom hem tog jag min andra detox och sen blev det nästan samma sallad till middag som det blev till lunch… Men maten ska ätas upp! Vi slänger för mycket mat idag… Har den inte farit illa så kan man bra äta den. Dessutom råkar denna sallad faktiskt vara riktigt god – fortfarande.
Kvällen avslutades med mandel, cashewnötter och några vaniljrutor! Mmmm…