fbpx

Lördag, härliga lördag. Ingen detox till frukost idag. Istället tog jag itu med centraldammsugaren som skulle tömmas. Huj…

Det blev spenatplättar med lite sallad till lunch i alla fall och sen skar jag upp vaniljrutorna. Grannfrun lockade sen mig och Mira (hunden) ut på en promenad som avslutades med snöskottning.

Mina svärföräldrar och vår familjevän prästen hade varit på operan där min man spelar och kom in på kaffe efter föreställningen. Vi bjöd nu på vaniljrutorna, fudgekakan och några pepparkakor som lämnat efter julen. (Fast de sistnämnda åt inte jag av!)

När de åkt fastnade jag vid datorn av alla ställen! Jag började planera växthus. Sommarens projekt ska det få bli (hoppas jag). Jag är nu uppväxt mer eller mindre i växthus så förså kan jag göra hemma hos mina föräldrar. Men vissa saker växer bara bättre i växthus än på friland. Jag tänker nu främst på körsbärstomater och sånt. Hemifrån får vi ju tomater, gurkor och paprika i mängder. Och chilipaprika. Men det finns ju sånt man vill kunna gå och plocka åt sig. Och blommor, blommor behöver försås och planteras om och arrangeras och… Ja, högt flygande planer.

Helst skulle jag vilja ha ett kombinerat växthus/lusthus där man kan sitta och njuta med en bra bok en regnig dag. Och min man vill ha ett utekök. Kunde man kombinera de tre? Så är i varje fall planen som vi grunnat på nu i över 3 år redan. Men var sak har sin tid och i år blir det kanske detta projekt. Hoppas det!

Till middag blev det linfröbröd med tomat, örtsalt och torkad basilika. Mycket mumsigt! Och kvällen avslutades med min favorit: morotsstavar med jordnötssmör!