fbpx

Fredagen började jag med ett glas apelsinjuice. Idag hade jag inte med mat. Tidigare har vi brukat göra så att fredagat har varit den dagen man ätit lunch ute på stan, men jag har ju haft med egen mat nu hela januari. Men idag skulle vi iallafall gå ut och äte. Vi valde Kaffehuset August och jag bad om en “bassallad”. Annars har de olika alternativ med fetaost, tonfisk, kyckling osv, men jag ville ju ha min utan sånt.

Nu är ju inte detta kanske det billigaste stället när man vill luncha. Men jag tröstade mig med att det är den enda lunchen jag äter ute på hela januari, så jag har nog sparat in den med all hemgjord råkost. Och salladen var supergod! Jag hade glömt min telefon på jobbet så jag har inga foton att visa er, men den bestod av morot, sallad, soltorkad tomat, ananas, oliver, inlagd kronärtskocka (eller om den var kokt? Den smakade jag bara lite på…) och, ja, det fanns nog mera, men kommer inte riktigt ihåg allt längre. Olja hade de nu också hällt över den. Mums mums!

Eftermiddagens mellanmål blev en klementin och en banan. Efter jobbet hade jag först tänkt åka till Pörtom och hälsa på mormor och morfar, men det blev så mycket som hopade sig så jag fick skjuta på det. Vi skulle få gäster på lördag och huset ropade efter en ordentlig dammsugning och uppstädning… Det blev sallad till middag med morot, rödkål, groddar och morot och jordnötssmör till kvällsbit.