fbpx

Oj, oj vad tiden går fort… Nu är det inte mycket kvar av januari och med andra ord den tid jag bestämt mig för att äta 100% raw food. Fast i ärligheten namn tro jag inte det bli så stor skillnad i matintag i februari…

Måndagen blörjade med apelsinjuice till  frukost. Sen fick lunchen bestå av morotsbiffarna och mungbönsgroddar. Efter jobbet for jag på taiji qigong och jag måste säga att det var bättre idag än förra veckans lektion. Antagligen för att jag visste nu lite vad det gick ut på och lite vad jag kunde förvänta mig. Skönt var det! Jag kände mig nästan lika avslappnad och energisk som efter den medicinska qigongträningen.

Min käre make smular sönder den grekiska osten åt sin sallad.

Jag kom hem till en hungrig karl. Efter en del grubblande kom vi på att göra grekisk sallad! Så den blev helt traditionell och enkel med sallad, tomat, gurka, rödlök och grektisk ost – i en skilt tallrik! Jag åt inget av den.

Efter att maken ätit 2 stooora portioner av salladen utbrast han: “Alltså f-n va sallad je gått! Tålje sku vi måst jiet alla dagar!” (Övers. Alltså oj vad detta är gott! Sånt här borde vi äta alla dagar!) “Ja-a du”, sa jag upprymt. “Det är ju det jag gör!” Nu har det alltså spridit sig i huset. Utan påtryckningar överhuvudtaget! Så nu vill han också haka på den gröna linje – fast MED kött. Så egentligen blir det lite IFD (inflammationsfri diet) över det hela för hans del. Och säkert min också från och med februari. Även om det kanske kommer att bli kött/fisk ägg lite nu som då. Kanske…!

Som efterrätt fungerade vaniljrutorna, som jag helst skulle äta som förrätt, huvudrätt och efterrätt – så goda är de!

Som kvällsbit med blev det morötter och jordnötssmör (igen!).