fbpx

Dag 21. Tredje veckans sista dag. Morgonen inleddes med den nästsista detoxdrinken för denna kur. Fredag, underbara fredag. Jag gillar fredagar för då är man nästan på min favoritdag: lördagen.

Lunchen bestod av mina sista batatbiffar med rödkål och tomat, samt en skiva”bröd” med tomat och salt på. Men jag vet inte vart tiden rann iväg för när jag satte mig ner för att avnjuta min lunch insåg jag att jag bara hade åtta minuter på mig tills jag hade utvecklingssamtal med chefen. Attans, vilken miss. Jag förstår inte hur det gick till. Jag hann inte äta upp allt, utan fick sätta resterna i kylskåpet och dra iväg. Gillar inte att stressa det minsta för min kropp ropar och protesterar och påminner mig om hur det gick april 2009. Ännu mindre vill jag stressa när jag ska äta. Usch, fy och tvi!

Väl tillbaka väntade nästa inbokning på jobbet och sen var det fullt upp så jag t.o.m. hamnade på lite övertid. Som sagt: jag har ingen aning hur detta gick till. Såna här dagar är tack och lov mycket sällsynta. Det lilla som lämnade efter lunchen fick jag ta med mig hem (slänga maten vore otänkbart, speciellt med mina – åh, så goda – batatbiffar!) och äta till middag.

Holistics UltraDetox och UltraBalans

Efter det drack jag min sista(!) detoxdrink! Den har verkligen gjort underverk! Både med mitt inre (mitt humör, min ork och livsgnista) och med mitt yttre. Nu är det ju så att jag inte äger någon våg hemma, för jag gillar inte sådana. (Annat än min köksvåg, men den klarar max 5 kg…) Vikt är något så relativt och ovidkommande i de flesta avseenden. Ibland brukar jag för rolighets skull ställa mig på vågen hemma hos mina föräldrar när jag blir nyfiken.

Nu får ju inte folk säga högt vad de väger, för det bedöms och värderas om man då väger för lite, för mycket eller t.o.m. vid sällsynta fall lagom. Suck… Det struntar jag fullkomligt i! Så här är det: Mina föräldrars våg brukar alltid visa kring 62 när jag ställer mig på den. För lite? För mycket? Lagom?? Vet inte och kunde inte bry mig mindre! Jag har aldrig bantat och kommer aldrig att göra det.

När jag ställde mig på vågen här över julen visade den 69. För mycket? Naturligtvis inte. Men lite kontisgt var det ju så jag tog mig en närmare titt i spegeln. Hmm… Kanske finns där 7 kg nånstans lagrade? Det skulle vara på rumpan då eftersom vissa byxor faktiskt hade krympt i tvätten på senare tid. Jag frågade min man, men han hade nu inte märkt nåt. Nåväl. Jag brukar inte gå upp och inte ner heller. Däremot har jag under hösten ätit en del hormoner jag annars inte äter, så jag satte mina +7 på det kontot. Inget mer att fundera över.

I och med min detox (som jag alltså hade beslutat att köra långt innan jag upptäckte mina +7) är avklarad, tog jag mig nu en titt i spegeln. Och jag tycker nog att rumpan är lika fin som den alltid varit. Har nu inte testat mina krympta jeans och det spelar faktiskt ingen roll heller! Jag har uppnått det jag ville: mina avgiftningsorgan: levern, mjälten, njurarna, o.s.v. har stärkts och gjort underverk med att få bort alla slaggämnen ur kroppen. Jag är piggare, gladare och min livsgnista strålar! Jag känner mig friskare och det är det som spelar roll.

Knappast är det bara detoxen ensam! Jag är övertygad om att min nuvarande kost också spelar en ytterst stor roll i det hela! Till alla ni som fortfarande tror att jag äter raw food för att banta vill jag citera den vise HC Barregren: (Läs gärna hans blogg!)

“Skillnaden mellan diet och bantning
En diet är den mat du äter. Punkt.
Bantning är en diet som syftar till viktnedgång. Punkt.
Att man har en speciell diet betyder inte att man bantar. Punkt.”

Nåväl, var var jag nånstans? Jo, sen skulle jag börja göra något gott till lördagen när jag insåg att alla mina mandlar var slut. Så då fick jag ta mig en tur och handla. Jag gjorde det med ro i alla fall och lyssnade på Sanna Ehdins “Sluta kämpa – börja leva” CD-bok i bilen. Passande, inte sant? Det kändes som om halva dagen varit en kamp redan.

Väl hemma svepte jag ihop mera vaniljrutor! Dessutom blev jag sugen på spenatplättar så då svepte jag ihop en sats såna också och satte på tork i ugnen. Senare på kvällen var de klara att mumsas med lite morot och mungbönsgroddar.

Sen blev det ännu en del nötter och mandlar och en kiwi på kvällskvisten.