fbpx
Morgon inleddes med den sedvanliga detoxen. Mina bröd hade nu torkat på ena sidan så dem vände jag över så de fick fortsätta torka på andra sidan. De såg smarriga ut så jag såg fram emot att få tugga i mig när jag kom hem efter jobbet.
Lunchen bestod av av de urgoda batatbiffarna tillsammans med två rivna morötter och lite strimlad rödkål. Och baskat mumsiga var de! Speciellt kålen tar ganska länge att tugga i sig, men när det var klart tuggat satte jag mig i skräddarställning, slöt ögonen och gjorde djupandning i några minuter innan det var dags att återgå till jobbet. Det var så skönt och efteråt var man som en ny människa! 

Eftermiddagen bjöd på ett äpple och några röda vindruvor till mellanmål. Sen begav jag mig hemåt och fick äntligen provsmaka mina bröd som nu hade torkat klart. Jag hade en (nästan över-)mogen avocado som jag bredde på med litet ekoörtsalt och persilja – och det blev jättegott! jag är lite skeptisk mot linfrösmaken, men detta gick riktigt bra. Dock saknade jag tomat! Tyvärr hade jag ingen hemma så det måste jag åka och handla imorgon.

Sen tog jag detoxdrinken och så for jag på en (gratis!) föreläsning som Arbis ordnade: “Kemikaliseringen i samhället”. Se trailern:

Intressant, lärorikt, informativt och framför allt skrämmande dokumentär! DN skriver i en recension
“Kontentan är att världens befolkning, inklusive forskarvärlden, har skrämmande dålig kontroll över hur vi egentligen påverkas av de kemikalier som vi underkastar oss i tillvaron. Framför allt inte hur de samverkar när de ackumuleras i människroppen eller ute i naturen. Alla vetenskapsmän som intervjuas i filmen har vissa svar som till exempel hur p-pillerrester i vattendragen får groddjur och fiskar att byta kön. Några talar om kopplingen mellan miljögifter och neuropsykiatriska störningar hos barn, diabetes och sjuklig fetma. Andra talar om sambandet mellan hormonstörande kemikalier och minskad fertilitet hos män samt om ökningen av testikelcancer. Bland mycket annat.”
Jag är ändå glad att ha sett den. Jag får bara mer bekräftat att de många nya val jag gjort under de senaste åren varit goda sådana. Ingen kommer naturligtvis helt undan kemikalierna och deras påverkan, men man kan säkert påverka det lite grann med medvetna val i vardagen. Är också tacksam för att jag halkat in i den antroposofiska föreningen i stan. Via den har jag lärt mig en massa! T.ex. Robygge har giftfria produkter som man kan beställa. Eller så gör man sina egna! 
Kvällen avslutades med batatbiff med groddar, en kiwi, lite cashewnötter och mandlar.