fbpx

Steg upp kl 9 och gjorde i ordning mitt “taktilrum”. Det är alltså rummet där jag ger Taktil Stimulering-behandlingar. Jag blev klar beröringspedagog 2006 och har gett behandlingar åt familj, vänner och bekanta sen dess. Brukar också “byta” med andra vänner som är beröringspedagoger. Otroligt skön behandling!

Den tar alltså ca 45-50 minuter och under den tiden stryker man huden med naturolja, en kroppsdel i taget. Taktil Stimulering används för att skapa lugn och ro om du är stressad, ge ork om du är trött, lindra smärta, öka kroppsuppfattningen och immunförsvaret, förbättra mag- och tarmfunktionerna. Det balanserar helt enkelt. Och är otroligt skönt!

Hanna, min väninna som kom på besök, fick nu sin första taktilbehandling och i gengäld fick jag denna gång en behandling med Bachs blomsterdroppar! Det är min “blomsterdropposkuld” som ryker nu! Så det är ganska spännande! Efter behandlingarna bjöd jag på avocadosoppa! Vi hann diskutera en hel del intressanta grejer innan hon fick bege sig iväg och inta mammarollen igen. Vi ska snart ta favorit i repis!

Sen begav jag mig på stan med mina systrar Lisette och Nenne och deras väninna Mallo. Fast den enda shoppingen jag gjorde var att handla mat inför kvällens gäster. Min svägerska Erika och hennes sambo Johnny skulle nämligen komma över på en traditionell spelkväll och Cluedo stod på schemat!

Salladsbord

Min (första) portion.

Vi bjöd på salladsbord. Där fanns morot, rödkål, vitkål, kålrot, lök, äpple, ananas, tomat, gurka, isbergssallad, groddar, cashewnötter, solrosfrön och pumpakärnor, algbollar och kålrotsbiffar. (Kolla in färgerna!) Enda som jag inte åt från “buffeten” var den stekta kycklingen och fetaosten (eller ost av grekisk karaktär eller vad den ska heta nu för tiden…). Sen hade Erika också med en batong som jag inte heller åt.

Men Erika hade också varit så hjärtans vänlig och gjort hummus! Och hon tog ur en del åt mig innan hon satte i gräddfil (som de andra åt). Jag kan nu inte tala för gräddfilsversionen, men min version utan gräddfil var helt underbart god! Jag åt min hummus på mina solros/linfröbröd.

Jag bad henne sen om receptet och hon berättade alltihopa – det var inget jättekomplicerat – men nu har jag glömt det igen… (Erika??)

Sen hade jag kommit över receptet på världens godaste Guacamole! Se receptet i videon nedan! 😉 (Enda skillnaden med min version var att jag inte hade någon koriander och jag körde allt i mixern.)

Vi spelade sen Cluedo och åt Fudgekakan till kaffe/te efteråt och hade en jättekul kväll!