fbpx

Aj, aj, jag gjorde den “fula saken” och tog ingen frukost idag heller… Kanske skärpa mig mera till en ny dag. Men lunchen bestod i varje fall av rödkål, groddar, soltorkade körsbärstomater och 3 små morötter. men den intogs i bästa tänkbara mindfulness-anda.

Jag satt ensam och åt i ett halvmörkt rum, med solen som lyste in genom ett fönster och värme min panna och hela min kropp. Där satt jag i halv lotus med slutna ögon och njöööt av maten. Jag tuggade långsamt, långsamt och lade märkte till konsistens och smak och hur tungan arbetade och smidigt fördelade maten så varenda liten bit skulle komma åt att tuggas. Tänk så fantastiskt den fungerar – helt automatiskt – utan att man behöver tänka på det!

Efter att jag ätit klart satt jag kvar i min halva lotus och gjorde några djupandningsövningar i solskenet. Lät mig fyllas med med energi inför resten av dagen.

Det blev banan, klemetin och några röda vindruvor till eftermiddagen och sen väntade min tredje lektion ashtangayoga. Och idag var den jätteskön! Tung – för nu börjar vi komma vidare efter att solhälsningen A och B börjar sitta lite bättre – men skön. Efter yogan for jag via byabutiken och fick underbar betjäning av kassaflickan,  hon är alltid så fantastiskt glad och trevlig och gör en alltid på bra humör.

Mitt glada humör blev ju inte sämre precis då jag efteråt fick åka och hämta 22 st gamla fönster till växthus vi planerar bygga i sommar. När vi hade plockat in alla fönster i bilen sa säljaren. “Tu va nåo in glad äjn tu!” (Övers. “Du var nog en glad en du!”) Vilket naturligtvis gjorde mig Ännu gladare!

Superskön dag helt enkelt! Kanske var det lunchen

Middagen blev riven morot, rödkål, vitkål, rödlök och morotsstavar med jordnötsmör till efterrätt.