fbpx

Torsdagen böjade som alla andra dagar, med detox. Lunchen blev dessutom en favorit i repris. Fast favorit och favorit… En helt vanlig sallad. Det är bara det att jag tidigare inte gillat soltorkade tomater och nyligen upptäckt hur fantastiska de verkligen är! Jag gillar inte bara smaken, jag gillar också konsistensen. Det hänger säkert ihop med min längtan efter “köttkonsistens”.

Jag måste ta också testa den där “skinkan” som Ella tipsade mig om. Bara jag hinner. Jag tror bestämt det blir skinka i helgen.
Eftermiddagen bjöd på banan, klementin och några vindruvor. Sen kom självaste Vasabladet för att höra mera om den ekologiska matringen jag startade hösten 2010. (Och hon fick höra en hel del omkringliggande grejer också… Jag hade nog kunnat rabbla vidare till nästa dag!) Men sen var det dags att åka hem, ta andra detoxen och göra iordning för kvällens gäster. 
Där väntade bland annat årets första leverans från Solsidan! (Alltså sånt som vi beställer i vår lilla matring.) Jag hade naturligtvis satsat ordentligt och handlat en stor låda fylld med ekologiska grönsaker och frukter! Vi får bara leverans varannan vecka vintertid och varje vecka under sommaren.
Men för att berätta lite om allt detta ståhej med radio och tidningar… Det är nämligen så att nämnda ekomatring gav Martha-Tessa idén att fråga mig om jag var villig att ställa upp som inspiration i en tävling – “Ett gott mål med Paul” – i Smältpunkt på Radio Vega. Naturligtvis, sa jag. Men på nåt vis blev jag automatiskt också ett bidrag i tävlingen som ett, tu, tre gav min en andra plats! Inte mig emot. Jag fick som pris en stor påse ekologiska godsaker och lite andra ekoprodukter. Fantastiskt roligt!
Så tillbaka till gästerna. Jag ville naturligtvis bjuda dem också på något gott,för, utan dem skulle det överhuvudtaget inte finnas nån ekomatring. Så ikväll bjöds det alltså AfterEightbollarna och vaniljrutorna jag gjorde kvällen innan. Här är det plats för ett erkännande: jag for via lokala butiken på vägen hem och handlade nybakad lakrits och kex IFALL mina gäster skulle rynka på näsan åt mina hembaka, levande godsaker… Jag serverade aldrig dem. Mina råa bakverk fick istället jättebra feedback. 
Detta är ju lite knepigt detta – att bjuda eller icke bjuda.. Bara för att jag fått ett plötsligt infall att leva på 100% levande föda betyder ju inte att alla mina gäster måste göra det. Men å andra sidan, fast vegetarianer inte äter kött så äter ju nog “köttätare” grönsaker. Hittills har jag bjudit på levande föda åt mina gäster (med ett undantag då några pepparkakor från julen fick komplettera). Dels för att jag vill påvisa att jag inte lider(!) av att välja en sån här diet. Dels vill jag kunna inspirera andra att testa på mera levande föda. Man behöver ju faktiskt inte göra som jag och köra 100% pang på, men kanske hitta nåt man gillar och äta mera av det istället för något annat som kanske inte tillför kroppen lika mycket hälsofaktorer.
Kvällen avslutades med nylevererade ekologiska kiwifrukt och mandariner.