fbpx

Söndagen blev en dag i välmåendets tecken. Lite sallad från gårdagen blev kombinerad frukost/lunch innan jag for iväg på årets först qigonglektion i Korsholm! Ljuvliga, ljuvliga qigong! Det är så skönt att fara på dessa lektioner när man får slappna av, så in i sig själv och bara andas och göra långsamma sköna rörelser.

Det bästa är att vår instruktör Qrre gör allt tänkande kring vad vi ska göra/röra/träna så man får bara stänga av och följa med. Underbart skönt. När man tränar hemma kör man ju samma om och om igen, och det är ju absolut skönt, men det är skönt att komma hemifrån och få göra lite andra qigongövningar också.

Efteråt for jag hem en stund och satt på facbook innan det blev dags att köra iväg till Molpe på mera vinterbad! Och det var så skönt! Uppfriskande, energiskt och skönt. Och när jag kom hem var jag jättetrött – som vanligt efter vinterbad! Det kan jag varmt rekommendera till alla som har sömnproblem eller som är frusna: Börja vinterbada!

En av mina allra bästa väninnor vad med ikväll och miste sin “vinterbadsoskuld”! Hon var nog lite spänd och inte riktigt säkert på om hon alls skulle våga sig ner i det kalla vattnet. Men hon var otroligt duktig och kom i redan på första doppet och var i hela tre gånger! Min “vinterbadsväninna” hade med sin man också för första gpngen och även han var i flera gånger. Slutreslutatet blev att båda kommer igen på mera vinterbad. Och det förstår man ju. Har man testat vinterbad så brukar man vilja fortsätta!

När jag kom hem njöt jag av lite till av gårdagens salladsrester och sen blev det morotsstavar med jordnötssmör till kvälllsbit. Börjar bli tjatigt? Jo kanske det. Men då det är såå gott!