fbpx

Oj vilken lång paus det blev… Jag ska försöka resumera hur det gått sen senast.

Min man och jag for med mina systrar och deras män och en väninna till Thailand för två veckor. (Det var alltså den resan som fick mig att komma av mig med bloggandet…) En alldeles underbart skön resa! Där åt jag helt vanlig thaimat varje dag. Mycket färsk – och gudomligt god – frukt varje dag. Ni skulle ha sett frukostbordet i all de färger med olika sorters meloner, minibananer, druvor, ananas…! Jag gjorde till vana att äta nystekt omelett med mycket rå lök, tomat och paprika.

Om dagarna åt jag ofta vårrullar till lunch och middagarna bestod oftast av min nya favorit-thairätt: kyckling med ris, grönsaker och cashewnötter. Sååå gott!

Efter resan ska jag erkänna att jag slarvat med den levande födan! Men jag har fått betala priset också… Jag blev trött och hängig och magen mådde inte riktigt bra. Har dessutom gått igenom en grundligare hormonbehandling som väl förstås gjort sitt också med humöret.

Men nu i maj tar vi nya tag!

Jag äter inte 100% levande föda nu. Men en typiskt frukost är juice, ev. med en tesked Chlorella. Lunchen är oftast sallad, grönsaker, rotfrukter, nötter och sånt. Middagen innehåller ofta något protein i form av ekokött eller fisk. Vi har frysen full med en massa grejer nu som vi nu försöker äta upp så vi får rum för nya bär och kött och sånt till hösten.

En jätterolig grej är att Solsidan nu börjar köra ut sina produkter till våra ekoringar varje vecka! (Vintertid brukar de bara köra varannan vecka.) Har nyss burit in veckans låda bestående av en massa morötter, potatis, citron och kiwi. Blev en lite mindre beställning denna gång, för vi har inte hunnit äta upp allt från förra beställningen.

Vi har haft en jättevarm dag idag, så gubben och jag har fixat med veden ikväll. Och så tog vi en tur till min kollega och hämtade en dörr till vårt växthusprojekt som ni också kommer att få följa med i vår. Ett annat projekt blir att bygga gärdsgårdar av höstörar. Vi var mycket roligt framför oss!