fbpx

Ikväll blev hagen klar! Jeee!

Vi handlade träverket i torsdags och började på med bygget i söndags. Måndagen var jag på talko (vi ska starta dagis till hösten!) och idag byggde vi hagen färdig. Den är 3,1*3,2 m (ca 10 m2) och 2 m hög. Orsakerna att vi gjorde den så stor är att vi vill att de ska ha mycket utrymme att vara på och att vi ska kunna gå in dit utan att behöva huka oss.

Vi har klätt väggarna med hönsnät och taket är ett vanligt trastnät så inte rovfåglar ska komma åt dem i första taget. Än så länge har de bara ett litet värpred, men vi ska bygga ett större eller flera små. Sen behöver de ännu få vind- och regnskydd. Som tur har de lovat lugn och fint väder nu så vi hinner bygga klart.

De var jättesnälla när jag skulle flytta dem. De kacklade nog lite när jag skulle ta fast dem, men väl i famnen var de så snälla så och när jag satte ner dem i hagen vandrade de snällt och lugnt iväg. De är ju så gulliga!

Tuppen var alldeles till sig och flaxade med vingarna och sträckte på sig för att impa på brudarna. Småhönorna verkade också nöjda och började genast picka i gräset. Idag har den vita hönan (för det kan ju inte vara tuppen?) börjat tappa en massa dun/fjärdrar. Jag vet inte varför.

Även grannhunden kom för att kolla in den nya hagen.

Den är gjord för att kunna flyttas runt på gräsmattan.

Frenetiskt pickande i gräset.

Stolt tupp
Två ägg har kommit, men vi har  märkt och lämnat kvar dem i boet.

Kolla fjädrarna! På kanske en timme kom det så mycket.

Mira nosar medan hönsen äter sitt foder.

Och så har pionen börjat blomma!