fbpx

22 fönster som jag köpte i Korsnäs har stått och väntat på mig i garaget sen i vintras. Denna vecka har jag nu tagit itu med dem och skrapat, slipat och målat alla fönster och dörren. Dörren har jag köpt av min kollega som renoverat en gammal bondgård och hade några överloppsdörrar.

Skrapning och sandpappring av fönstren.

De flesta var målade ljust bruna, men under den doldes både röd, grön och gul färg.

Phust! Alla klara! 

Dags för första varvet färg. Jag målar med vattenbaserad fönsterfärg.
Jag målade de 11 första själv och de följande 11 hjälpte min kära svägerska mig med!

Alla 22 klara! Det gick snabbare att måla andra varvet.

Dörrens utsida.

Och insida. 

Insidan var som ett konstverk! Nästan så det tog mig emot att ta bort färgen…

Oj, så färgflagen yrde! Insidan skrapad och sandpapprad.

Insidan målad första varvet.

Så här långt kom jag på första veckan! Att måla fönstren tog totalt ca 5 timmar första varvet och kanske hälften så mycket när jag målade andra varvet. Sen måste de ju torka också.

Nästa vecka hoppas jag att grävaren kommer. Dörren är heller inte klar så den ska målas andra varvet på insidan och utsidan har inte ens sett nån pensel ännu.

Nu värker det i muskler och leder, men det är riktigt skönt! Det här är jättekul! Nu måste jag gå i duschen och skrubba bort all färg som fastnat på mig. Tror jag har nästan lika mycket färg på mig själv som jag smetat på fönster och dörrar…