Man kan även kombinera ättika och soda när man ska ge sig på fläckar hemma. Tillsammans börjar de bubbla och fräsa och blir riktigt effektiva. (Om det inte fräser är sodan gammal.)

När du blandar ättika och soda ska det  fräsa.

Recept på fläckborttagningsmedel:

  • 1 dl ättika (24%)
  • 2 tsk soda
  • hett vatten att skrubba med

Passar utmärkt till svåra fläckar på handfat, toalett, avlopp, diskbänk, spis och kyl.

Diskbänk och spis:
Häll ut soda på diskbänken, spraya på riktigt med ättika och låt verka en minut. Låt blandningen fräsa ordentligt. Ta lite hett vatten och skrubba med en diskborste eller “björntunga”. Torka rent med fuktig microfiberduk och diskbänken är skinande ren.

Fastbränd mat och tjocka lager fett på spisen försvinner på samma sätt.

Dörrar och träväggar:
Rengör med blandning av ¼ kopp soda, ½ kopp ättika och 4 liter varmt vatten. Stryk på blandningen och låt verka i 5 minuter. Torka av med torr, ren trasa.

Kopparkärl:
Täck dem med soda och häll på ättika. Låt verka 20 minuter och skrubba med en halv citron innan du sköljer dem rena och glänsande.

Du kan även spraya, gnida och torka av flera dagar i följd med en ganska stark lösning för att ge dem en gammaldags lyster.

Stopp i rören:
Häll en kopp soda och en kopp salt i avloppet. Häll långsamt på en kopp ättika. Låt det skumma och fräsa. Efter en kvart häller du på kokande vatten. Klart! Om det är riktigt stockat kan du vlnta en längre stund innan du häller på det kokande vattnet.

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande