fbpx

Här kommer nu faktiskt ett inredningsinlägg! Det första av sitt slag här i morotsliv.

I torsdags när jag kom hem från träslöjden (har gått en arbiskurs) tog jag fram min skruvdragare och svepte ihop en hatthylla. Sådär bara!

Det är så att vår hall har varit ett levande frågetecken sen vi flyttade in för 4 år sen.
Vi hade tänkt göra en stor garderob med spegelskjutdörrar, men hade svårt att bestämma oss. Så först hade vi en helt vanligt hatthållare som stod på ett ben i mörkt trä.
Sen köpte vi en hatthylla med matchande skohylla i svart järn, men efter att den hatthyllan ramlat ner två gånger vägrade jag skruva upp den igen. Så fram med den gamla hatthållaren igen och fortsatt fundering över lösningar…

I höst har jag gjort en massa grejer av gamla höstörar (älskar höstörar!) så plötsligt fick jag idén att göra hatthyllan av gamla höstörar. Så nu ser vår hall ut såhär:

Tadaa! Hatthyllan är klar!
Vår hall före…

Kluvna och kapade höstörar.
… och vår hall efter!
Det bästa är att det inte ens tog särskilt länge. På en kväll hade den varit klar om det inte varit för att jag behövde en borrdel som jag måste fara och köpa för att kunna fästa krokarna.
Det finns två krokrader, en övre och en undre. Den nedre är så att även barnen ska kunna hänga upp sina kläder själva.
Summa summarum är jag faktiskt riktigt nöjd! Hoppas bara den håller nu då och inte trillar av väggen… (Men den är nog då redigt fastskruvad så det borde den verkligen inte kunna göra!)