fbpx

Jag älskar kottar! Kottar är vackra; naturens egna kreationer, ja, riktiga mästerverk. Jag älskar allt från alens små minikottar till riktigt, riktigt stora.

Visste du förresten att kottarna är barrträdens honblommiga frökapslar. Tallen har rundare kottar med hårdare fjäll än ex. granen som har avlånga och mycket mjukare fjäll. När träden fäller kottarna är de öppnade och har frön på sina fjäll. När jag plockar mina kottar har de alltså redan gjort sitt jobb.

I år har jag hittat riktigt stora kottar. Vissa är över 15 cm långa! och de är jätteenkla att dekorera hemmet med – och helt gratis. Idag är det fint väder här idag. Varför inte passa på och ta en skön promenad i skogen och plocka lite kottar?
Detta har jag hunnit fixa hittills:
Dekorera julkransen

Sätt kottar i en gammal glasburk.

Fyll en stor lykta ,ed kottar, trollhassel och en ljusslinga.

Ängeln  har jag fått av en god väninna. Den är gjord av fårull och drivved.

I vedkorgen.

Fast jag har inte tänkt elda med dem…

Fyll fotbadet i bastun med kottar (när du inte använder det).

Eller dekorera en gammal trälåda.
Det är bara din fantasi som kan sätta gränser…!