fbpx
Här kommer nu min lilla faktaruta om vardagskemikalier:
Klicka här för att komma till presentationen: Vad du vill undvika och vad du kan välja istället!
(Klicka sen på More och fullscreen och klicka dig vidare med pilarna.)


Jag har länge funderat mycket på inte bara vad jag äter, utan på vad min HUD äter. 
Huden är ju vårt största organ och har jättehög absorbtionsförmåga. Den suger åt sig stora mängder av det vi smörjer in den med oberoende om det är näring eller gifter.

År 2006 utbildade jag mig till beröringspedagog och inom beröringsmetoden Taktil stimulering använder vi bara naturliga oljor i våra behandlingar. Då började jag alltså vakna upp för vad det är vi matar vår hud med och ju mera jag tog reda på desto ivrigare blev jag i min jakt efter information. 
Visste du att vanliga blodprov visar på oerhört höga kemikaliebelastningar? Det beror på vår livsstil och vi har ännu inte ens sett konsekvenserna. Om du inte redan har gjort det, så se den svenska dokumentärfilmen Underkastelsen!

Jag läste en jättebra bok här i höstas där författaren ger en mycket överskådlig bild över vad vi får i oss, främst via huden. Den heter “Badskumt – gifterna som gör dig ren, frsäch och snygg” och är skriven av Katarina Johansson. Hon har sammanställt innehållet på ett mycket bra sätt och kastar först en blick tillbaka mot kemikaliernas historia och sen går hon grundligt in på dagsläget.
Jag har (inspirerad av boken) gjort en litet arbete om kemikalier som jag tänkte börja använda vid mina föreläsningar om kemikalier i vardagen. Men jag tycker att det är så pass viktigt att jag publicerar det också för dig! 
Låt dig inte luras! – Bli medveten!
Du får gärna kommentera vad du tycker. 
Och kontakta mig om du är intresserad av en föreläsning.