fbpx

Kommer ni ihåg Vår trappa – del 1? Här kommer nu del 2!

Jag målar alltså med Ottossons kittvita linoljefärg som jag fullkomligt älskar och som jag köpt på Lundagård. Den är helt naturlig utan giftiga tillsatser, doftar underbart och tvättas bort med tallsåpa!

Jag målade hela trappa utom (vartannat trappsteg för att kunna gå upp och ner) två varv i början av januari. Här kommer de bilderna ni inte fick se i del 1.

Sen tog jag paus, dels för att det skulle få torka ordentligt och dels för att jag fick en massa annat program (och dels för att jag helt enkelt inte hade lust). Så jag har inte hunnit ta tag i fortsättningen av trappmålandet förrän nu.

Jag har nu målat alltsammans en tredje gång och på de följande bilderna har jag dessutom hunnit måla första varvet på de återstående trappstegen.

Hela trappan har fått färg.
Nu blir det svårare att se var man kan stiga och var det fortfarande är våt färg…
…så mynten visar vägen!

Ännu ser man träverket under färgen.

Potatishäckar stoppar hunden.

Mitt egensnickrade bord och en gammal pulpet fick också färg.

Två varv torde räcka?

Ännu väntar del tre med det färdiga resultatet!

Men vänta! Jag behöver er hjälp! 
Vad jag ska göra med utrymmet under trappan?! Jag har testat lite olika möbleringar, men med små variationer. Så här såg det ut för ett år sen:
Jag vill låta trappstegen vara öppna och lekhörna är tyvärr inte aktuellt ännu. (Men sen när vi har barn kommer det ju att bli en perfekt koja med hjälp av madrasser och en massa tyger och filtar!)
Jag har tänkt snickra ett elementskydd i vår, men sen då? 
Tips emottaget med tacksamhet!