fbpx

Vi har semester, underbar semester!

Vi hinner resa och göra en massa grejer som vi inte gör när vi jobbar och däremellan försöker vi också hinna med lite kvalitetstid! Många timmar har vi spenderat på vårt sommarställe vid havet med mina systrar och vänner.

Där finns elektricitet till spis, kyl och lampor, men inte “rinnande vatten på kran”. Så man får tappa upp vatten på kanistrar och ta med sig. Och jag gillar det! Tänk så lite vatten man behöver egentligen. Och då dricker vi och hundarna, vi kokar mat, vi tvättar händer och tänder och diskar efter oss.

I köksskåpen står samma kaffekoppar, glas och tallrikar som vi åt på som barn, då vi var här med mormor och morfar. De är verkligen i äkta retrostil – gröna, gula och orangea. Nostalgin flödar och jag tycker att de är så vackra. Även om vi reder upp och fixar försöker vi hela tiden hålla kvar samma anda som funnits där hela tiden. Att ställets “själ” hålls kvar. Vi delar dessutom alla en strävan att göra vårt villaliv klimatsmart och miljövänligt. Det är ekologiska diskmedel och mikrofiber som gäller, så lite engångmaterial som möjligt.

Ska man på toa är det utedasset som gäller. Det fiunkar bra, men en utmaning uppstod med menskoppen som jag gärna sköljer ur ett par gånger om dagen. En ren joghurtburk gjorde tricket. Fylld med rent vatten fick den återanvändas som sköljkopp för menskoppen. Slutligen kokar man den med lite matsoda och den blir som ny tills nästa månad!

Även om vi har elektricitet har vi ingen TV, dålig sändning i telefonen och knappt något internet alls, så även telefonen får vila. Jag har funderat på att ta dit något för att kunna lyssna på musik där, men har inte bestämt mig ännu för hur jag vill ha det…

Vad gör vi då? Jo, på villan spelar vi sällskapsspel, vi pratar med varandra, grillar och äter och dricker gott, läser böcker, fiskar, eldar och badar bastu, simmar, slappar, leker och vilar i solen.

Är inte det kvalitetstid, så säg?

Kvällssol