fbpx

Kom hem idag efter en dryg vecka i vårt vackra grannland, Sverige. I förra inlägget kunde ni läsa om första delen av resan, alltså vårt besök på idylliska Visingsö. Nu tänkte jag berätta lite om Raw Life festivalen.

Vi kom dit (efter lite felkörning då vi ville spara på gps/telefonbatteriet) en liten stund efter att incheckningen börjat. Allt var nytt och ovant och vi hade förberett oss på att det antagligen skulle vara småskaligt med få deltagare. Jag menar, vi visste ju att det var fler “rawfoodister” i Sverige än i lilla Svenskfinland, men knappast kom väl ändå så många?

Vi blev positivt överraskade! Ängsbacka är ju jättestort! Ja, fast inte så stort att det blir för stort heller. Och vi var 120 deltagare, fick jag höra, varav ca 50 var volontärjobbare. Jättekul!

Jag och Lisette installerade oss i vår paketbil, sen fick vi ta del av en fantastiskt rolig och inbjudande öppning av festivalen och avslutade kvällen med en riktig gourmetmiddag bestående av lasagne! (Ja, den var ju naturligtvis rå och gjord på zucchini, men det hade ni väl redan gissat eller hur?) Sen tog vi natt och även om det var lite kallt om nästippen så var det varmt och skönt under täcket.

Sen följde nästan fyra hela dagar fyllda med givande och intressanta föreläsningar och seminarier, inspirerande workshoppar samt rörelse och dans. Däremellan fick vi njuta av Boris‘ läckra måltider och att få lära känna en massa nya fina människor (som jag önskar att jag kom ihåg vad de alla hette).

Kameran fick vila i bilen, så tyvärr kan jag inte bjuda på foton av alla läckerheter vi åt och de underbara program vi fick ta del av. Men några få kort lyckades jag ändå få men bara från dag 1…

Men sen finns det en massa fina foton på Ängsbackas blogg och likaså på RawLifeFestivalens egen hemsida.

Vinden i håret då vi lämnar Visingsö (i bakgrunden).

Den första måltiden: Rå lasagne!

Får det inte att vattnas i munnen, så säg?

Solnedgång över Ängsbackas RawLifeFestival, kväll 1.

Det kommer att komma fler inlägg senare om lite olika teman som inspirerade mig under festivalen.