fbpx

Hittar du rätt i e-kodsdjungeln? Det kan vara nog så knepigt att handla och samtidigt hålla koll på vad man inte vill ska slinka med i köpkorgen. Ett sätt är naturligtvis att handla så mycket rena, äkta råvaror och så lite halvfabrikat som möjligt.

Men om du behöver handla något med innehållsförteckning ibland och du snabbt vill veta vilka tillsatsämnen varan innehåller, så kan du nu enkelt ladda ner en gratis androidapp som heter E-nummerguiden för att sen snabbt kunna slå upp e-koden i butiken.

E-nummerguiden hjälper dig förstå alla tillsatsämnen som förekommer i många livsmedel, drycker, godis, med mera och all info i E-nummerguiden är på svenska! Den ger dig en komplett sökbar referenslista över samtliga E-nummer och om de flesta av dessa finns detaljerad information. 

Du kan läsa om användningsområde, härkomst, eventuella kända risker och övrig intressant information. E-nummerguiden innehåller också information om vilka ämnen som är godkända av KRAV i Sverige (motsvarigheten till Finlands Luomu-märkning).