fbpx

Lucka 16

Renar kroppen från kemikalier och gifter

Chlorella är en japansk sötvattensalg och innehåller mest klorofyll av alla växter i världen. Den har existerat på jorden i över 540 miljoner år och är bland de första växter som fanns. Den är idag en av de mest utforskade livsmedlen och det finns inga negativa aspekter med Chlorella.

Fibren i de yttre cellväggarna återfinns ingen annanstans i växtvärlden och har förmåga att binda tungmetaller, såsom bly, kvicksilver, kadmium och aluminium, och andra gifter, såsom PCB, och därmed rena kroppen. 

Kemikalier, gifter och andra faror finns överallt idag och dessa kan tas sig in i kroppen och orsaka allvarliga hälsoproblem. Chlorella tar bort många gifter och strålning från människor och djur och har också visat sig reducera kemikalier i bröstmjölk!
Genom att äta 5-8 gram chlorella per dag (barn: 1-2 gram per dag) kommer du att märka en förbättrad matsmältning och andedräkt, energinivå och allmänt välbefinnande. Vid en dosering på 10-20 gram kan man sluta att äta kött utan att oroa sig för att inte få tillräckligt med protein. Och efter tre till sex månader har en markant avgiftning skett.
Chlorella innehåller tillräckligt mycket näringsämnen för att kroppen skall kunna hela sig själv och höjer energinivån utan att den sänks efter ett par timmar (som med kaffe och dylikt, som dessutom belastar kroppen).
Extremt näringsrik
Chlorella är så näringsrik att man skulle kunna leva enbart av den och det finns till och med folk som gör det. Chlorella innehåller 60 procent högvärdigt protein i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Det är en överlägsen källa till protein i jämförelse med kött, fisk och ägg då dessa former innehåller sekundärt protein, vilket innebär att aminosyrorna redan formats till proteiner för att bli till kött. När vi sedan äter kött måste vi bryta ner proteinet igen till aminosyror för att sedan återigen forma nytt protein av aminosyrorna som kroppen kan använda för återuppbyggnad. Detta är långt ifrån lika effektivt som att använda färdigt spjälkade aminosyror. 
Chlorella har visat sig befrämja produktionen av interferon, ett av kroppens främsta försvar mot cancer, och är basbildande och hjälper till att balansera kroppens pH-värde. Så gott som alla sjukdomar börjar och frodas i en sur miljö och trivs inte i basisk miljö.
Chlorella växtvärldens rikaste källa till klorofyll, växternas blod, och klorofyll är närmast identisk med vårt hemoglobin (röda blodceller), men klorofyll har en kärna av magnesium istället för järn. Klorofyll stimulerar produktionen av röda blodceller och hjälper till att transportera syre runt kroppen och till hjärnan.
Chlorella innehåller stora mängder olika enzymer såsom chlorophyllase och pepsin vilka hjälper matsmältningen.

Övriga näringsämnen är vitaminer, mineraler. fibrer, kolhydrater, enzymer och antioxidanta ämnen. Chlorella är i synnerhet rik på vitamin B1, B2, B12, C, E, K samt betakaroten. Den har hög halt av RNA/DNA och Omega-3, lutein, tiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin, pantotensyra, folsyra, biotin, kolin, lipoicsyra och inositol. Chlorellan innehåller även flera viktiga mineraler som fosfor, kalcium, zink, magnesium och järn, protein, dietary fiber, nukleinsyror och chlorella tillväxtfaktor (CGF).

Chlorella tillväxtfaktor, CGF, som är ett hormonliknande ämne och består av en blandning av RNA, DNA, aminosyror, vitaminer och mineraler. Hos vuxna bygger CGF upp immunförsvaret och återbildar snabbt ny vävnad samt gör att kroppen återhämtar sig snabbare efter ansträngning och sjukdomar. 

Chlorella har en ganska stark smak som kan vara lite ovan i början, så man kan ta den i tablettform eller mixa chlorellapulver i en smakrik smoothie.