fbpx

Jag spenderat helgen 12-14.4.2013 i Helsingfors med min vän Anna. Där hämtade jag ny energi och inspiration från Kate Magic i samarbete med FourSigmaFoods. Evenemangen var tre dagar långt, fredag till söndag, och vi fick delta i föreläsningar och matlagningsdemonstrationer.

När vi anlände på fredagen hälsades vi välkomna av FourSigmaFoods och fick avnjuta en kopp av deras Instant reishite. Kate berättade lite om sig själv och grunderna inom raw food, men även med lite fördjupningar eftersom många av oss inte var nybörjare inom området. Man hade alla tre dagarna också möjlighet att köpa både FourSigmaFoods och Kates Raw Livings produkter.

På lördagen gick vi djupare in på hydratisering och alkalisering av kroppen samt de viktiga fetterna. Kate gjorde en underbart läcker LasanYea med en smarrig sallad till lunch och senare en riktigt läcker chokladtårta med bär!

(Beklagar kvaliteten på fotografierna. De är tagna med min smartphone…)

Kate fixar glasyren på chokladtårtan.
Vad vore väl en chokladtårta utan jordgubbar?
Snålvattnet rinner nu för oss andra! Den blev himmelsk!

På söndagen berättade Lari Laurikkala om medicinska svampar och tickor och sen fortsatte Kate berätta om superfoods. Maria Lönnqvist hade bakat en lemon/limecake och en chokladkaka som båda var alldeles underbara!

Lari, Maria och Kate serverar tårtbitarna.

Marias smarriga chokladtårta.

Marias lime-lemon-cheesecake och min absoluta favorit!

Mätta, lyckliga och fyllda av inspiration satte vi oss på tåget hem mot Vasa igen.

I sommar kommer Kate Magic tillsammans med Raw Solla från Island och Daniel Vitalis från USA till Raw Life Festivalen i Ängsbacka i Sverige.

Vi ses där!