fbpx

Igår, 16.6.2013, besökte jag Björköby med min syster och grannfru då man firade de vilda blommornas dag! Vi kom dit så pass sent av vi missade Alexandra De Paolis örtvandring, men en hel del annat hann vi ändå med.

Bodbacka, Björköby

Vallnika (från Vallgrund) sålde bland annat sina härliga, naturliga salvor.
Vacker käpp!
Denna käpp hade ett vackert namn som jag glömt. Men historien bakom var att pojkarna täljde den till sina kärestor då de vallade hem fåren på hösten.
Mari bjöd på örtte.
Sen åt vi en av de godaste nässelsoppor jag smakat!

Slutligen vandrade vi mot bilen för att bege oss mot kvällens örtkurs.

Där fick vi göra egna örtoljor och tinkturer.
Alexandra tipsar inför midsommarmiddagen.

Underbara Alexandra De Paoli lärde oss göra egna tinkturer och örtoljor, men framför allt berättade hon om örter ur ett terapeutiskt perspektiv! Jag kan varmt rekommendera hennes hemsida Isdimma och hennes blogg. Hon ger en massa fina recept och tips!