fbpx

Lucka 16 

Astragalus membranaceus, även känd som Milk Vetch Root, locoweed, vedelsläktet och på mandarin som Huang Qi. Det är värt att nämna att de flesta av locoweeds inte är Astragalus. Du hittar Astragalus i norra och östra Kina samt i Mongoliet. Astragalus är en av de överlägsna tonicörter i traditionell kinesisk medicin, där det har en historia över 2000 år. Några häftiga moderna studier visar hur Astragalus kan öka produktionen av telomeras, ett enzym som är direkt kopplade till vår cellförnyelse och -åldrande.

Astragalus och har använts i traditionell kinesisk medicin i tusentals år. Den kombineras ofta med andra örter för att stärka kroppen mot sjukdomar. Denna adaptogen hjälper till att skydda kroppen mot olika påfrestningar, inklusive fysisk, mental eller känslomässig stress. Studier har visat att antioxidantaktiviteten av Astragalus har en skyddande effekt mot leverskador. Den immunstimulerande aktivitet av örten motverkar virus och cancer.

Fördelar med Astragalus:

  1. Stärker cellförnyelsen
  2. Stärker immunförsvaret
  3. Förbättrar matsmältningen
  4. Hjälper mot halsbränna och sänker överskott av magsyra
  5. Skyddar kroppen från stress

Traditionellt har kineserna använt Astragalus att bekämpa trötthet, magproblem och patogener på grund av dess immunostimulanta, antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska, adaptogena och urindrivande effekt. Astragalus är en av världens bästa tonik för idrottare och i princip för alla som vill ha mer energi och kraft .

Astragalus kan höja kroppens motståndskraft mot bakterier och virus. Det kan också förbättra matsmältningen och sänker överskott av magsyra. Även om du inte har halsbänna eller är idrottsman så är Astragalus fortfarande bra för dig, eftersom det förbättrar din dagliga energi.

Traditionellt Astragalus tas som ett avkok. En dagsdos är vanligtvis 3-6 gram, men det kan vara betydligt mer beroende på säsong, hälsotillstånd, ålder, kön och så vidare. Idag är det vanligaste sättet att äta Astragalus som kosttillskott.

Om du vill köpa Astragalus av hög kvalitet rekommenderar jag FSF LongevityUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

http://articles.mercola.com/

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.