fbpx

Lucka 5

Vanligaste sättet att konsumera Cistanche är i kapsel- och tinkturform. Jag brukar sätta med Cistanche i mina smoothies, raw sorbeter och då jag lagar raw choklad. Jag brukar då använda FSFs Princess Blend och min man kör på Prince Blend som båda innehåller cistanche.

Cistanche är en högt värderad (yang) tonic ört enligt traditionell kinesisk medicin och börjar nu också bli känd i väst som en riktig superört. Cistanche deserticola och Cistanche salsa är de viktigaste sorterna och inom den kinesiska örtmedicin används främst Cistanche deserticola. Cistanche deserticola är en holoparasitisk ökenväxt som saknar klorofyll och får sin näring och vatten från värdväxter, vars rötter de parasiterar. Cistanche redovisas i Shennong Bencao Jing och Bencao Gang Mu, två viktiga böcker om kinesisk örtmedicin, vilket betyder att det har använts som medicin i minst 1800 år.

Fördelar med Cistanche:

  1. Höjer dina energinivåer
  2. Motverkar utmattning i musklerna
  3. Förbättrar inlärningen och minnet
  4. Förstärker den sexuella lusten
  5. Ökar blodflödet i bäckenet och underlivet

Cistanche är känd för att förstärka den sexuella funktionen, behandla impotens och främja blodet och lymfan. Vissa studier påvisar att Cistanche deserticola kan besitta egenskaper som motverkar utmattning, minskar muskelskador, försenar ansamlingen av mjölksyra och förbättrar energilagringen. Cistanche har också påvisats förbättra inlärning och minne, vilket man tror att beror på att den ökar nervtillväxtfaktorn. Några gamla texter hävdar att förbrukningen av Cistanche ökar styrkan i erektioner genom att styra blodflödet till bäckenet och underlivet.

Cistanche är en mycket mild rot som du kan använda även längre tider utan negativa effekter. Använd den för att stärka din (eller din partners) sexuella funktion, som en blodtonic, en hjärntonic eller för att förbättra din totala energinivåer.

Om du vill köpa cistanche av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Prince blend och FSF Princess blend. Uppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

Vad är superfoods?
Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.