fbpx

Lucka 17 

Codonopsis är en flerårig, buskig, blommande växt som växer i nordöstra Asien och Korea. De 1-3 cm tjocka rötterna skördas under sitt tredje eller fjärde år och torkas innan de säljs. Qian Long, den mest kända och längsta regerande kejsare under Qingdynastin, konsumerade codonopsis dagligen. Han var den längsta levande kejsaren i modern tid, dog 89 år gammal. De kinesiska kejsarna levde oftast en kort livslängd på grund av sin vana att ha alltför många älskarinnor, Qian Long hade blott tre tusen älskare…

Codonopsis pilosula, Codonopsis eller Dang shen är en magskyddande, hypoglykemisk adaptogen och en av de främsta energitonics enligt traditionell kinesisk medicin och är känd för att förbättra matsmältningen. Codonopsis kallas också fattigmans ginseng, eftersom det är billigare och har liknande, men mildare effekter.

Codonopsis kallas “mjälte qi”. Förutom snabbare matsmältning, har den också använts mot olika respiratoriska åkommor, hudsjukdomar och för att behandla minnesförlust. Codonopsis ökar både vita och röda blodkroppar, tros främja blodcirkulationen, öka vitaliteten och stärka immunförsvaret.

Fördelar med Codonopsis:

  1. Förbättrar matsmältningen
  2. Behandlar hudsjukdomar
  3. Behandlar minnesförlust
  4. Motverkar bröstcancer
  5. Fördröjer utvecklingen av diabetes

I den moderna västerländska vetenskapen har Codonopsis antitumöreffekter studerats framgångsrikt. Den sura polysackarid från rötterna har visats gynna sårläkning och har en minskande effekt på tumörceller. En färsk studie visar att en örtblandning av Codonopsis pilosula minskade bröstcancerpatienters leukocyter och neutrofiler (vita blodkroppar) samtidigt som den minskade nivåerna av tumörceller, cytotoxiska tumörceller och naturliga mördarceller. Förutom detta har studier visat att Codonopsis pilosula är en potentiell diabetesört och kan minska blodsockernivåerna och på så sätt fördröja utvecklingen av diabetes .

Codonopsis används i olika örtkombinationer, till exempel blandas med Bai guo (Ginko biloba) för att förbättra kognition och hälsa. Codonopsis är också effektivt vid Weikang Keli blandningen, avsedd för behandling av gastrisk cancer. Förutom örtblandningar kan Codonopsis konsumeras som kapslar, tinkturer eller rötterna kan blötläggas och kokas för att göra te.

Om du vill köpa Codonipsis av hög kvalitet rekommenderar jag FSF PrincessUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com


Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.