fbpx

Cordyceps är en sällsynt och exotisk svamp. Cordyceps dricks traditionellt som ett te eller som ingrediens i olika rätter. Idag tar de flesta västerländska användare Cordyceps i kapselform eller som en tinktur.

Det har bevisats flera gånger att Cordyceps ökar syreupptagningsförmåga och motverkar trötthet. Cordyceps är perfekt för sport, eftersom det snabbar också upp återhämtningen. Dessutom kan Cordyceps sänka det skadliga kolesterolet, skydda mot njursjukdomar, stärka immunförsvaret och förbättra den sexuella prestandan. Även antitumöreffekter och antioxiderande aktivitet har påträffats.

Fördelar med Cordyceps:

  1. Ökar energinivåer
  2. Påskyndar återhämtningen
  3. Förbättrar sexuell aktivitet
  4. Maximerar syreupptaget
  5. Stärker immunförsvaret

Cordyceps är en sällsynt och exotisk, medicinsk svamp med många terapeutiska användningsområden inom traditionell kinesisk medicin. Den finns i vilt tillstånd endast högt på Himalayas Platå, vilket gör det svårt att skörda och ganska dyr. Det medicinska värdet av Cordyceps har varit erkänt i Kina och Orienten i mer än 2000 år. Den första kända skriftliga omnämnandet av dess användning kommer från Kina, som går tillbaka till 620 e.Kr., under Tangdynastin.

I väst idag används Cordyceps mest av två grupper: idrottare och äldre, då den ökar energi och minskar trötthet. På den kinesiska nationella spelen i 1993, bröt Kinas kvinnors friidrott laget nio världsrekord, alla med stor marginal. Den anmärkningsvärda bedrift lett till spekulationer om att förbjudna ämnen hade använts, men alla resultat var negativa. Lagets tränare berättade att framgången berodde på användningen av Cordyceps.

Traditionell kinesisk medicin används Cordyceps vid behandling av många olika sjukdomar, bland annat luftvägssjukdomar och lungsjukdomar, njur-, lever- och hjärtkärlsjukdomar samt vid hyposexualitet. Cordyceps ökar också livsenergin under återhämtning från en allvarlig sjukdom.

Liksom de flesta medicinska svampar har Cordyceps också antibakteriell, antivirus och anti-cancer egenskaper. Man har sett en ökad användning av Cprdyceps i cancerbehandlingar som komplement till cellgifter, strålbehandling och andra konventionella och traditionella metoder.

FSFs Cordyceps är odlade av Cs-4-stam som är den form som de flesta studier har gjorts med. Mycelet jäses på en optimal näringslösning som innehåller aminosyror, glukos och vetekli. FSF använder inte larver i produktionsmetoderna så den är lämplig för veganer.

Om du vill köpa Cordyceps av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Cordyceps med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Källa:
http://www.foursigmatics.com


Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.