fbpx
Lucka 3

Inom traditionell kinesisk medicin används ginseng i matlagning och som te tillsammans med andra örter. Vanligt ginsengte är lätt att laga. Låt bara lite torkad ginseng dra i varmt vatten i 3-6 minuter eller till och med ännu längre – ju längre det får dra, desto starkare te kommer du att få. Om ginsengte inte faller dig i smaken kan ett ginsengkosttillskott vara ett bättre alternativ.

Panax Ginseng är en av världens äldsta kända medicinalväxter. Denna adaptogena rot förbättrar både mental och fysisk prestation. Om den tas regelbundet kan den användas för att motverka erektil dysfunktion och symtom relaterade till klimakteriet, sänka blodsockernivåerna samt kontrollera blodtryck och skadliga kolesterolnivåer. Ginseng innehåller potenta antioxidanter som kan hjälpa till att förhindra vissa former av cancer och har också effekter på det centrala nervsystemet och den neuroskyddande aktiviteten.
Fördelar med Ginseng:
  1. Ökar energinivåer
  2. Minskar stress
  3. Förbättrar immunförsvaret
  4. Hjälper att övervinna erektil dysfunktion
  5. Ökar sexlusten
Det kinesiska namnet för denna mirakulösa ört betyder bokstavligen “mansrot”. Detta beror på att rotens form ofta liknar en mänsklig varelse. Det engelska ordet “ginseng” härleddes fonetiskt från det kinesiska namnet “rénshēn”. Växtens botaniska namn “Panax” är grekiska för “all-bota”.

Ginseng ska ha upptäckts i bergen i norra Kina för mer än 5000 år sedan och då användes den troligen som mat. Den är känd för att ha använts i medicinska syften i mer än 3000 år, vilket gör den till en av världens äldsta kända medicinalväxter. Moderna studier har visat att ginseng uppvisar en massa fördelaktiga beståndsdelar såsom ginsenosider, polysackarider, peptider och polyacetyleniska alkoholer.

Ginseng tas traditionellt oralt och ökar motståndskraften mot fysisk, kemisk och biologisk stress, ökar energinivåerna och bygger allmän vitalitet. Det kan stärka immunförsvaret mot influensa och vanliga förkylningar och hjälper till att bekämpa diabetes.

Om du vill köpa ginseng av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Endurance och FSF FocusUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.