fbpx
Lucka 6
Gotu Kola (Centella asiatica), även kallad Sallatsspikblad eller Brahmiört, är en liten asiatisk kärrväxt. Gotu kola är en välkänd och välanvänd ört i Kina och Indien. I Kina kallas den “himmel full av stjärnor” och i Indien “Brahamis” efter Brahman som är gud. Den sägs öppna kronchakrat och ge en högre medvetenhet. Gota kola anses vara den renaste av alla örter inom ayurvedisk medicin. Bra för psykologisk och andlig utveckling.

Gotu Kola är en mild adaptogen som ofta kallas livselixir. Den sägs stärka intelligens och minne och minskar depression och ångest. Gotu Kola rekommenderas också mot nervösa störningar, epilepsi, senilitet och tidigt åldrande. Den sägs motverka stress och depression, lindra högt blodtryck och hjälpa kroppen att försvara sig mot olika gifter. Den minskar effektivt inflammation och stöder hudens sårläkning. Gotu Kola har en positiv effekt på cirkulationssystemet, förbättrar blodflödet och stärker samtidigt vener och kapillärer.

Fördelar med Gotu Kola:

  1. Ökar den kognitiva förmågan
  2. Främjar frisk hud och läker sår
  3. Förbättrar blodcirkulationen
  4. Motverkar stress och depression
  5. Rensar ut toxiner

Många studier bekräftar örtens effektivitet vid behandling av åderbråck eftersom den stärker bindvävsstrukturen och ökar cirkulationen i ådrorna. Gotu Kola stärker binjurarna och nervsystemet, balanserar hjärnhalvorna och är bra mot mental förvirring, rensar ut toxiner från droger/alkohol, renar blod, lever, njurar, förebygger hjärtattacker och hjärnblödningar, stärker immunförsvaret, bra mot mental och fysisk trötthet, feber, sömnsvårigheter, bakterier, svampar, eksem, herpes, psoriasis, acne, inflammatioriska led- och muskelsjukdomar.

Om du vill köpa Gotu Kola av hög kvalitet rekommenderar jag FSF FocusUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

http://inyobutiken.se/oc/gotu_kola

Vad är superfoods?
Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.