fbpx

Lucka 15 

Det godaste sättet att använda Gynostemma är att göra en infusion av bladen på mild (60-80 grader) värme. Det vanligaste sättet är att konsumera örten är som kosttillskott. Du kan också hitta torkad Gynostemma, och Gynostemma pulver som du kan göra en infusion på. Om du hittar Gynostemmapulverextrakte är den mer effektiv och är klar att användas utan att kokas först. Gynostemmapulverextrakt kan alltså blandas med smoothies, drinkar eller vanlig mat.

Gynostemma är en av de mest betydelsefulla asiatiska örterna och får kroppen att känna sig totalt sett mycket bättre. Denna uppfriskande och adaptogena ört är anti-aging, anti-inflammatorisk, högt på antioxidanter och mycket lugnande. Det är känt för att öka både mag-tarmfunktionen och andningssystemet. Kinerna kallar denna ört “bota allt”, men dess hemliga ingrediens (saponiner) tenderar att vara särskilt bra för vårt hjärta, sinne och för dem som vill gå ner i vikt.
Fördelar med Gynostemma:

  1. Motverkar åldrande
  2. Stärker hjärtat
  3. Minskar kroppsfett
  4. Verkar uppiggande
  5. Lyfter humöret

En legend säger att medan den kinesiska kejsaren Fu Shou besökte en annan region i hans imperium och stopp för andrum, kokade hans tjänare lite vatten för alla att dricka. Medan vattnet kokade föll torkade blad i och det blev en infusion av gynostemma och vatten . Nyfiken drack kejsaren en del och fann det mycket uppfriskande, något bittertoch lite sött och så upptäcktes Gynostemmate eller jiaogulanteet.

Från 1200-talet har man hittat Gynostemmate i skrivna texter och genom 1500-talet är den listad i en mängd olika holistiska texter i hela Kina och är känd som en odödlighetsört. På 70-talet gjordes en landsomfattande folkräkning i Kina och då fann man ett bergigt område med störst andel hundraåriga invånare. När de undersökte livsstilen av dessa hundraåringar visade det sig att Gynostemmate ingick i deras kostvanor.

Om du vill köpa Gynostemma av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Longevity.

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

http://articles.mercola.com/

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.