fbpx

Lucka 4

He Shou Wu är kanske inte det lättaste örten att hitta här i västvärlden. Den är faktiskt ganska okänd utanför den traditionella kinesiska medicinen. Om du inte hittar färsk He Shou Wu, kan du lätt mala lite torkad rot och göra en infusion, dekokt eller tinktur. Kosttillskott är också ett bra sätt att börja använda He Shou Wu.

He Shou Wu, även känd som Fo-ti, är en av de mest historiska tonics och adaptogena örter i världen. Dess förmåga att förbättra vår ungdomlighet har lovordats i århundraden. He Shou Wu påverkar musklerna, immunförsvaret, nervsystemet och skelettet samt blodet och fertiliteten. He Shou Wu är den perfekta maten för att sakta ner och fungerar fantastiskt bra för personer som behöver minska sitt kolesterol eller bygga upp sina binjurar.

Fördelar med He Shou Wu:

  1. Minskar kolesterol
  2. Förbättrar immunförsvaret
  3. Förbättrar kardiovaskulär hälsa
  4. Ökar sexlusten
  5. Ökar livslängden

He Shou Wu, ibland även kallad Fo-Ti , har en mycket intressant historia som går tillbaka till omkring 800 e.Kr. Det var den tid då 58 år gammal Mr He vaknade med sin baksmälla från en berusad sömn i ett fält. Det sägs att Mr He ofta var berusad eftersom han var deprimerad på grund av sin livslånga impotens. Den morgonen när han vaknade såg han växter framför sig, som han tyckte att påminde honom om två älskande. Därför bestämde han sig för att gräva upp rötterna och till allas förvåning förde de tankarna till två människor – en man och en kvinna. Det måste vara ett tecken, menade man!

Mr He bestämde sig för att ge det en chans, så han malde rötterna till ett pulver och tog pulvret dagligen därefter. Inom några månader började han att ha sexuella begär för första gången i sitt liv och inom ett år hans snövita hår gått tillbaka till svart igen. Därav kommer det kinesiska namnet He Shou Wu – Hes Svarta Hår. Mr He gifte sig och även hans fru började ta He Shou Wu. Legenden säger att Mr Han fick 12 barn och levde upp till 130 års ålder. Hans barn tog också He Shou Wu pulver och de lär ska ha levat ända upp till 150 års ålder. 

Även Li Ching Yuen, en kinesisk herbalist och krigskonstnär som dog 1933, är känd för att ha tagit He Shou Wu dagligen. Han påstås vara född 1736 eller 1677, vilket tyder på en livslängd på 197-256 år.

Berättelser som dessa tyder på att He Shou Wu är en verklig tonic och en ört som ökar livslängden. He Shou Wu har visat sig öka superoxiddismutas (SOD – den mest kraftfulla antioxidanten i den mänskliga kroppen) och att hämma B-monoaminoxidas (b-MAO). Dessa faktorer stöder He Shou Wus antiåldrande effekter. Dessutom har He Shou Wu visat sig bidra till att stärka cellmembranen och främja tillväxten av röda blodkroppar.

Om du vill testa en produkt som innehåller He Shou Wu av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Longevity. Uppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

Vad är superfoods?
Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.