fbpx

Igelkottstaggsvamp är en välkänd matsvamp och medicinsk svamp. Igelkottstaggsvamp har länge använts i traditionell kinesisk medicin för att stärka immun- och tarmsystem. Igelkottstaggsvamp finns i ädellövskog i hela världen, inklusive stora delar i Europa och Asien och i vissa delar av Nordamerika. Det kinesiska namnet betyder “apa huvudet svamp”, medan den japanska kallar det yamabushitake (“berg gömd svamp”). Några alternativa engelska namn är bearded tooth mushroom, hedgehog mushroom, bearded hedgehog mushroom, pom-pom mushroom och bearded tooth fungus.

Dess fruktkropp och mycel visar olika farmakologiska aktiviteter, bland annat förstärkning av immunförsvaret och en antitumör och hypoglykemisk effekt. Det är mest känd för sin egenskap att stimulera produktionen av Nerve Growth Factor (NGF) i den mänskliga kroppen. NGF är den viktigaste faktorn för neural hälsa och det tros att spela en viktig roll vid förebyggande av olika sjukdomar som är relaterade till hjärna och nervsystem samt några psykiatriska sjukdomar.

Igelkottstaggsvamp är alltså mycket effektiv mot vissa symptom och bakomliggande orsaker till demens, Alzheimers sjukdom och perifer neurologisk dysfunktion. Dessutom ska den lindra senilitet, reparera neurologisk försämring, ge ökad intelligens och förbättra reflexer. Svampen är också känd för att öka immunsystemets funktion, sänka kolesterolnivåer och påskynda sårläkning.

Fördelar med Igelkottstaggsvamp:

  1. Skyddar nervsystemet
  2. Ökar den kognitiva förmågan och förbättrar minnet
  3. Ökar immunsystemets funktion
  4. Sänker kolesterolnivåer
  5. Påskyndar sårläkning.

Igelkottstaggsvamp används som livsmedel och är ett välsmakande alternativ till kött då den har ett brett utbud av mikronäringsämnen och aminosyror. Vetenskaplig forskning har inte funnit några tecken på toxicitet, biverkningar eller risk för överdosering. Igelkottstaggsvamp kan hittas i större butiker i Amerika och Europa och i de flesta närbutiker i hela Asien.

Om du vill köpa Igelkottstaggsvamp av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Lion’s mane med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Källa:
http://www.foursigmatic.com


Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.