fbpx

Maitake, eller korallticka, är känd för sin lockande smak, men även de medicinska egenskaper har blivit mer känt hela tiden. Maitake är ett japanskt ord som betyder “dansa svamp”. Namnet sägs komma från en berättelse av Samurai. De skulle söka djupt i bergsskogar för dessa dyrbara svampar och dansa av glädje när de äntligen hittat dem. Engelska namn för Korallticka är till exempel hen-of-the-woods, ram’s head och sheep’s head. På tyska pratar man om Klapperschwamm . Svampen är infödd till områden i nordöstra Japan och Nordamerika.

Korallticka kan motverka cancer på flera olika sätt, ett är genom att öka immunsystemet trots att maitake sägs vara en immunmodulator, snarare än en immunförstärkare. Flera studier har visat att Korallticka har anti-diabetiska effekter på diabetes typ 2-patienter och kan sänka skadliga kolesterolnivåer.

Korallticka är också bra för viktminskning, eftersom den inte innehåller några fetter och har mycket låg nivå kolhydrater tillsammans med en stor mängd protein, aminosyror och fibrer.

Fördelar med Korallticka:

  1. Reglerar blodsockernivåer
  2. Reglerar blodfetter
  3. Förebygger av cancer
  4. Stärker immunförsvaret
  5. Sänker kolesterolet

Som så många andra medicinska svampar, finns många medicinska effekter hos Korallticka. Dessa inkluderar förbättrat immunförsvar, anti-tumör, antioxidant och kolesterolsänkande egenskaper. Korallticka har låg kalorinivå, men är rik på mineraler, olika vitaminer och aminosyror samt fiber. Många asiater, speciellt japaner, anser Korallticka vara välsmakande mycket vacker.

Färsk eller torkad Korallticka kan användas som en ersättning för kött. I västerländska länder är det vanligaste och enklaste sättet att avnjuta Koralltickans hälsofördelar, att ta kapslar av maitake-extraktpulver. Eftersom det är icke-toxisk, kan man använda det i stora mängder utan att behöva oroa sig för biverkningar eller överdosering. Korallticksprodukter är inte så vanliga i Amerika eller Europa, men i Asien kan man enkelt köpa dem från kvartersbutiker.

Om du vill köpa Maitake av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Maitake med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Källa:
http://www.foursigmatic.com


Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.