fbpx

Inlägget om reishi innehåller adlinks till Glimja.

Reisch eller lackticka

Lackticka, eller reishi, kallas för drottningen av svampar och det ligger verkligen något i det. Denna intelligenta svamp balanserar ditt hormonsystem, minskar stress och förbättrar sömnkvaliteten samt ökar din energi – allt beroende på vad du behöver för tillfället. Lacktickan är som en normaliserande och balanserande agent hjälper kroppen att anpassa sig till olika förhållanden och påfrestningar. För användaren kan detta innebära en sundare livsstil, färre läkarbesök och kraftigt reducerade medicinkostnader.

De fettlösliga triterpenerna har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper att reglera blodtryck och kolesterolvärden, medan de vattenlösliga polysackariderna är kraftfulla antitumörmedel, immunförstärkare och starka antioxidanter.

Fördelar med Reishi

  1. Hjälper mot stress
  2. Stärker immunförsvaret
  3. Förbättrar sömnkvaliteten
  4. Förbättrar blodcirkulation och blodtryck
  5. Verkar antiinflammatoriskt

Med en historia som går tillbaka mer än 4000 år är Reishi definitivt en av mänsklighetens äldsta och mest värdefulla örter. I Kina är Lacktickan känd som Lingzhi som betyder “ört av andlig styrka”. I Japan kallas den “10.000 årig svamp”.

På olika platser och i olika tider har Lacktickan varit känd under många namn. Några av de mer kända är Auspicious plant, Auspicious mushroom, Divine mushroom, Immortality plant, The elixir of immortality (= Gynnsam växt, Gynnsam svamp, Gudomlig svamp, Odödlig växt, Odödlighetselixir).

Under de senaste decennierna har många akademiska arbeten i Japan, Kina och Storbritannien dokumenterat Lacktickans värde vid behandling av en mängd olika sjukdomar och tillstånd. Traditionellt har Lacktickan använts som te eller som ingrediens i olika maträtter. I dag, särskilt i västvärlden, tar man ofta Lackticka i kapslar eller som tinktur.

Du kan köpa Lackticka i de flesta hälsobutiker i USA och Västeuropa, men den är ännu mer populär i Asien där den är lättillgänglig i många olika former.

Om du vill köpa Lackticka av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Reishi med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Här finns också fler reishiprodukter av hög kvalitet.

Källa:

http://www.foursigmatics.com

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.