fbpx
Lucka 8
Både jag och min man gör dagligen smoothies där vi tillsätter FSF Princess respektive FSF Prince blend och båda innehåller detta fantastiska frö, Mucuna!
Det vanligaste sättet att äta Mucuna är såsom ett pulverformigt extrakt i kapslar, men Mucuna ger faktiskt också en läcker raw choklad, raw smoothies och raw glass.

Mucuna pruriens är ett mycket potent afrodisiakum, vilket betyder att det är en substans som ökar den sexuella lusten. En av de viktigaste fördelarna med denna böna är att den innehåller naturligt L-dopa, som är en föregångare till hjärnans kemiska dopamin, ett må-bra-hormon för gott humör, sexualitet och rörelse. Mucuna har också visat sig vara effektivt för att sänka blodsockernivåerna och besitter antioxiderande egenskaper samt förbättrar sömnkvaliteten. Den hjälper också till att bygga mer testosteron, vilket gör det till ett optimal tillskott för människor som vill bränna fett eller få mera muskelmassa.

Fördelar med Mucuna:

  1. Boostar den sexuella lusten
  2. Förbättrar ämnesomsättningen
  3. Förbättrar humör och känsla av välbefinnande
  4. Förbättrar sömnkvaliteten
  5. Motverkar Parkinsons sjukdom

Mucuna har använts mot Parkinson och som en booster för sexlusten i gamla Indien, men i västerländsk medicin har Mucuna varit en mer eller mindre okänd växt tills nyligen. Mucuna har fått mer uppmärksamhet särskilt bland kroppsbyggare och de som letar efter naturliga sexboosters.

Mucunafrö är en blodtryckssänkande och antihypoglykemisk agent, som innehåller aktiva substanser som ökar produktionen av våra ” hjärnhormoner” som serotonin och dopamin. Mucuna förbättrar sömnkvaliteten, dagliga energinivåer, sexlusten och det allmänna måendet. Vetenskapen har dock uppmärksammat Mucunafröet särskilt på grund av dess egenskaper mot Parkinsons.

Några vetenskapliga undersökningar visade att behandling med Mucuna återställer den interna levodopa, dopamin, noradrenalin och serotonininnehållet i “substantia nigra” (belägen i mitthjärnan och spelar en viktig roll i belöningssammanhang, narkotikamissbruk och rörelse). En metabolisk störning i substantia nigra är associerade med Parkinsons sjukdom och Huntingtons sjukdom. Nikotin (NADH ) och coenzym Q10 finns båda i Mucuna och visar sig ha en terapeutisk fördel i Parkinsons sjukdom, men L-DOPA tros vara ge Mucuna den viktigaste hämmande egenskapen mot Parkinsons sjukdom.

Om du vill köpa Mucuna av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Prince och FSF PrincessUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com


Vad är superfoods?
Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.