fbpx

Lucka 13 

Vanligaste sättet att konsumera rosenrot är kapslar och tinkturer. Men rosenrot är ett perfekt komplement till smoothies, shakes, raw choklad och raw glass.

Rosenrot är också känd som Rhodiola, Ruusujuuri, Roseroot, Golden Root, Arctic Root, Orpin Rose och Rhodiole Rougeatre. Rosenrot ska ha varit i bruk så långt tillbaka som vikingatiden och användes då som ett läkemedel samt för att orka med hårt arbete. Den första Materia Medica på Island sa att rosenroten “stärker intellektet”, “är en tonic mot svaghet” och “återställer svaga nerver”.

Den senaste tidens användning av växtbaserade läkemedel i traditionell medicin kommer från norra Jämtland i Sverige. Samer i Sverige sades tugga på bitar av rötter under långa resor för få välbehövlig uthållighet. Rhodiola kosttillskott konstateras av Europeiska Myndigheten för Livsmedelssäkerhet (EFSA) att den “bidrar till optimal mental och kognitiv aktivitet”. Rosenrot anses också motverka trötthet, stress, depression , inflammationer, arytmi och tumörer.

Fördelar med Rosenrot:

  1. Motverkar trötthet och depression
  2. Stärker intellektet och kognitiva funktioner
  3. Ger fysisk uthållighet
  4. Harmoniserar sexuella funktioner
  5. Skyddar nerver, hjärta och lever

Rosenrot har en imponerande lista med möjliga fördelar. Den ska bland annat stimulera blodcirkulationen, harmonisera sexuella funktioner, lyfta humöret, stöda hanteringen av fria radikaler samt vara neuro- , hjärt- och leverskyddande. Den stimulerar det centrala nervsystemet i synnerhet effekter på kognitiva funktioner som uppmärksamhet, minne och inlärningsförmåga.

Rosenrot är en adaptogen så den är bäst att använda i perioder. Använd rosenrot när du känner dig extra stressad eller när du har en uppgift som kräver en hög mental eller fysisk prestation.

Om du vill köpa Rosenrot av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Endurance och FSF FocusUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.