fbpx

Shiitake är den nästmest odlade och mest populära matsvamp i världen. Både färsk och torkad shiitake används ofta i köken i östra Asien och det är den huvudsakliga proteinkällan för många asiatiska vegetarianer. Medicinsk användning av shiitake går tillbaka åtminstone så långt som 100 e.Kr i Kina.

Innan du använder torkad shiitakesvamp, måste den blötläggas i vatten. Även om färsk shiitakesvamp inte är giftig så rekommenderas att koka svamparna väl. Detta ska förhindra shiitakedermatit som är ett utslag som ibland drabbar vissa användare av rå svamp. Shiitake är rik på vitamin D2, C, B1, B2, lite B12 och järn.

Fördelar med Shiitake:

  1. Stärker immunförsvaret
  2. Förhindrar hjärt-och kärlsjukdomar
  3. Sänker skadligt kolesterol
  4. Motverkar cancer och aids
  5. Motverkar virusinfektioner såsom hepatit

Denna fantastiska svamp har visats besitta immunmodulerande effekter som tillsammans med de antimikrobiella och antivirala egenskaperna är en viktig del av dess antitumör och anti-cancerogena aktivitet och bekämpning av aids. Tillsammans med en minskad trombocytaggregation förebygger Shiitake även hjärt-och kärlsjukdomar och sänker skadligt kolesterol. Shiitakesvamp påstås bekämpa både cancer och aids genom att stimulera kroppens immunförsvar. Shiitake ska också vara effektiv vid behandling av virusinfektioner såsom hepatit, eftersom den innehåller biokemiska föregångare till interferon, ett protein som hämmar virusförökningen.

Om du vill använda shiitake strikt för medicinska ändamål kan du ta det som ett komplement i kapslar eller som en flytande extrakt. Shiitakesvamp är giftfri, så att du kan njuta av dem till och med i stora mängder under många dagar i rad utan några negativa effekter .

I Nordamerika och Europa kan man köpa färsk shiitakesvamp från större livsmedelsbutiker, shiitakekosttillskott kan hittas i de flesta hälsobutik. I Asien är shiitake lika vanligt som ris och kan köpas var som helst.

Om du vill köpa Shiitake av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Shiitake med dubbel utvinningsprocess som säkerställer styrkan av produkten. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Källa:
http://www.foursigmatic.com


Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.