fbpx
Inlägget om sidenticka (turkey tail) innehåller köplänkar till Glimja.

De vanligaste sätten att använda sidenticka är såsom ett pulverformigt extrakt (som ett löst pulver eller i kapslar) och som ett flytande extrakt. Den används också för att göra te och tinkturer. Sidenticka är inte en matsvamp.

Rekommenderade träslag som man vill odla sin egen sidenticka är björk, bok, al, ask, lönn ek, poppel och pil. Hårda träslag ger långsammare tillväxt men ger skörd under längre tid

Jag brukar sätta FSF Winning från Four Sigmatic i mina smoothies och där ingår bland annat denna fantastiska svamp. Tyvärr tillverkas denna produkt inte längre, men det finns andra. Jag ger några tips längre ner i texten.

Sidenticka är en mycket vanlig svamp som växer nästan överallt i världen. Den är formellt känd som Coriolus Versicolor och Polyporus Versicolor. På engelska kallas den Turkey Tail (kalkonsvans) på grund av dess likhet med stjärten på en vild kalkon.

Fördelar:

  1. Ger immunmodulerande aktivitet
  2. Hjälper avgiftning/detox
  3. Har antibakteriella effekter
  4. Har antivirala effekter

Sidenticka har visats öka aktiviteten av vita blodceller vid hanteringen av gifter och förstörande av patogener. Ett annat utmärkande drag är dess användbarhet vid behandling av humant papillomvirusinfektion.

Den starkaste föreningarna i denna svamp är polysaccharopeptider (PSP) och proteinbundna polysackarider (PSK, även känd som Krestin).

I Japan är Sidentickan känd framför allt för sina cancerhämmande effekter och används också som ett läkemedel mot cancer. Idag är Sidenticka det mest sålda läkemedlet mot cancer på den japanska marknaden och används i kombination med kirurgi, kemoterapi och strålbehandling.

Sidenticksprodukter har varit ganska svårt att hitta i Amerika och Europa. I Asien är de vanligare och de flesta lokala hälsokostbutiker där säljer den.

Uppdatering 2021: Om du vill köpa Sidenticka av hög kvalitet rekommenderar jag Mary Ruth’s liposomala, funktionella svampmix med sidenticka eller Dr Mercolas svampkomplex med sidenticka.

Läs mer om andra medicinska svampar i mitt inlägg här.

Källa: http://www.foursigmafoods.com

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.