fbpx
Lucka 9
De vanligaste sätten att använda Sidenticka är såsom ett pulverformigt extrakt (som ett löst pulver eller i kapslar) och som ett flytande extrakt. Jag brukar sätta FSF Winning  i mina smoothies och där ingår bland annat denna fantastiska svamp.

Sidenticka är en mycket vanlig svamp som växer nästan överallt i världen. Den är formellt känd som Coriolus Versicolor och Polyporus Versicolor. På engelska kallas den Turkey Tail (kalkonsvans) på grund av dess likhet med stjärten på en vild kalkon.

Fördelar med Sidenticka:

  1. Motverkar cancer
  2. Ger immunmodulerande aktivitet
  3. Hjälper avgiftning/detox
  4. Har antibakteriella effekter
  5. Har antivirala effekter

Sidenticka har visats öka aktiviteten av vita blodceller vid hanteringen av gifter och förstörande av patogener. Ett annat utmärkande drag är dess användbarhet vid behandling av humant papillomvirusinfektion.

Den starkaste föreningarna i denna svamp är polysaccharopeptider (PSP) och proteinbundna polysackarider (PSK, även känd som Krestin). I Japan är Sidentickan känd framför allt för sina cancerhämmande effekter och används också som ett läkemedel mot cancer. Idag är Sidenticka det mest sålda läkemedlet mot cancer på den japanska marknaden och används i kombination med kirurgi, kemoterapi och strålbehandling. Sidenticksprodukter är ganska svårt att hitta i Amerika och Europa. I Asien är de vanligare och de flesta lokala hälsokostbutiker där säljer den.

Om du vill köpa Sidenticka av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Winning. Den tillverkas genom att kokas i 30 timmar för att komma åt de vattenlösliga ämnena och genom att extrahera den i stark 98% alkohol för att komma åt de fettlösliga. Uppge koden ”morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com


Vad är superfoods?
Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.