fbpx

Lucka 14 

Jag brukar dricka te av Tulsi. Tulsite dricks till exempel vid förkylning och omnämns som läkeväxt på 200-talet f. Kr. och är enligt traditionell ayurveda-medicin allmänt stärkande.

Örten är besläktad med vår basilika och kallas ibland för Helig basilika eller Holy Basil eftesom Tulsi betraktas som en helig växt av hinduer. Tulsi är en kraftfull antioxidant med visat sig vara antibakteriell, svampdödande och besitta anti-inflammatoriska egenskaper. Tulsi besitter dock störst potential inom områdena stress och avkoppling. Denna heliga växt används också för behandling av feber och förkylning, respiratoriska sjukdomar, hudsjukdomar och hjärtsjukdomar.

Fördelar med Tulsi:

  1. Skyddar mot stress
  2. Verkar smärtstillande
  3. Motverkar oönskade bakterier och svamp
  4. Förbättrar lungfunktionen
  5. Förbättrar kvaliteten på huden

Tulsi ska också stärka immunförsvaret, förbättra din matsmältningssystemet, ge en lugnande effekt, främja hälsosam metabolism, balansera blodsockernivåer och stöda normala kolesterolnivåer.

Om du vill köpa Tulsi av hög kvalitet rekommenderar jag FSF Drive och FSF MaitakeUppge koden “morotsliv” så får du 5€ rabatt på din beställning!

Källa:
http://www.foursigmafoods.com

http://articles.mercola.com/

Vad är superfoods?

Superfoods är mat som är extremt nyttig! Den har ett väldigt högt näringsinnehåll i förhållande till den energi den ger och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät superfoods varje dag och maximera dina chanser till att leva ett långt och friskt liv. Superfoods sägs även kunna minska förekomsten av sjukdomar.