fbpx

Ja, eller dag 0. Hur man nu räknar. Efter att ha trappat ner på kokt mat och sött och sånt den senaste veckan var det nu dags. Ja, jag äter ju inte så mycket sött överlag, men ibland blir det mer när det händer mycket runt en och man bjuds på det ena och det andra. Gluten har jag bojkottat totalt för länge sen. Men nu var det alltså dags för citronfasta a.k.a. The master cleanse!

Idag steg jag upp lite efter 9 då det var lördag. Jag började morgonen med torrborstning för att få fart på lymfflödet och borstade extra noggrant vid lederna. Sen följde oil pullingen för att detoxa munhålan och efter det drack jag en massa vatten. Jag äter ju sällan frukost så denna morgon började inte så mycket annorlunda än vanligt.

Där mot eftermiddagen började jag bli lite småsugen, så då gjorde jag dagens juicer. Jag juicade 7 st apelsiner och 7 st blodgrapefrukter så jag fick dryga 2 liter juice. Det heter ju egentligen att det bara ska vara apelsinjuice, men tyckte att det skulle bli så himla mycket sött, så jag ville dryga ut det med blodgrape. Dessa började jag dricka efter kl 15 och drack fram till 21-tiden. Det var ju jättegott och stillade hungern i princip hela dagen. Kring kl 16 kände jag av hunger, men efter ett par glas juice försvann den igen. Däremellan har jag druckit mycket vatten också.

15 tiden ställde jag mig också på studsmattan för att hjälpa lymfreningen lite på vägen och ikväll har jag gjort djupandningsövningar. Jag har också bokat tid till bindvävsmassage på måndag kväll för att få ännu lite extra hjälp med reningsprocessen.

Min man har jobbat hela dagen så jag for en tur till mina föräldrar och systrar. Jag har haft en lugn dag med andra ord. Jag är alltid lite frusen tycker jag, och jag tycker inte jag har varit mera frusen än vanligt idag. Fast å andra sidan var jag beredd på att frysa mer så jag har lite mera kläder på mig än vanligt, just in case. 😉

Nu är klockan lite över 23 och nu skulle jag gärna ha något litet snack innan läggdags… Men jag tror det får bli lite mera vatten och sen sovdags. Imorgon börjar citronfastan på riktigt!